חדשות

ה-NHS הבריטי ממליץ כי טיפול בפצעים קשי ריפוי ייעשה בקהילה – ולא במסגרת בית החולים

09/08/2009

שירותי הבריאות הממלכתיים בבריטניה (NHS) החלו בימים אלו ביישום רפורמה שאפתנית אשר זכתה לשם
"
High Quality Care for All". במסגרת הרפורמה, ממליצים קברניטי הבריאות באנגליה להעתיק את הטיפול בפצעים קשי ריפוי מתוך בתי החולים – למסגרות קהילתיות וביתיות.

 

לשם למידת מכלול היבטיו של הנושא, ערך משרד הבריאות האנגלי מחקר מעמיק שארך מעל לשנה, בו השתתפו מעל ל-2,000 רופאים מומחים ויותר מ-60,000 פקידים בכירים של משרד הבריאות הבריטי, מטופלים, נציגים מתחום הכלכלה ונבחרי ציבור. בסיום תהליך הפקת המסקנות באשר לשינוי הגישה הטיפולית בחולים אקוטיים – ובמטופלים בפצעים קשי ריפוי בפרט, פרסם משרד הבריאות האנגלי דו"ח מעשי מקיף אשר כותרתו
"
Transforming Community Services"[1], המנמק, בין היתר, את המלצתו להעביר את מרכז הכובד הטיפולי בחולים הסובלים מפצעים קשי ריפוי, מתוך בתי החולים, החוצה לקהילה ולסביבתם הטבעית – לבית, באמצעות טיפול קהילתי.

הדו"ח הנוכחי מאותת על שינוי מהותי ביעדי משרד הבריאות האנגלי. אם בעבר, הדגש העיקרי הושם על פרק הזמן בו שוהים המטופלים בבתי חולים, מודגש בדו"ח שינוי המגמה, כאשר הממונה מטעם משרד הבריאות האנגלי על גיבוש הדו"ח ויישומו, פרופסור ארה דרזי, כותב כי "ידוע לכל ש[הטיפול בבית החולים] הוא רק חלק מהסיפור", ומציין, כי בריאותו, רווחתו ואיכות חייו של האדם מתעצבות בהתאם לנסיבות חייו, בקהילה בה חי האדם ובבית בו הוא גר. במצבים בהם נזקק אדם לטיפול רפואי אז תמיכה רגשית, דאגה וטיפול מסור להם יזכה במסגרות קהילתיות הם בדיוק הגורמים אשר מעצבים את רווחתו ואת איכות חייו.

מנתוני משרד הבריאות האנגלי עולה כי 90% מהציבור פונה ראשית למרפאות הקהילתיות ולרופאי המשפחה – ולא לבתי החולים. בהתייחס לנתון זה טוענים האנגלים כי יש לתת "חשיבות עליונה" למעבר מטיפול בבתי חולים לקהילה. "אם נשים את הדגש על הטיפול בבתי החולים", כותבים מחברי הדו"ח, "אנו נפספס את ההזדמנות לחולל את השינוי לו המטופלים הכי זקוקים".

בדו"ח הושם דגש מיוחד על קידום תחום הטיפול בפצעים קשי ריפוי תוך נתינת קדימות בסדר העדיפויות. ההסבר לכך: עם ההתקדמות והחידושים בידע ובטכנולוגיה בטיפול בפצעים, אפשר כיום לטפל בפצעים קשי ריפוי מבית המטופל או במסגרות קהילתיות, וכל זאת בהתאם להתוויות הרפואיות המתאימות לטיפול בפצעים אלו. כמו כן, מצויין כי על הרופאים והפקידים הבכירים מוטלת האחריות לוודא שכל אנשי מקצועות הרפואה, הבריאות והסיעוד אשר עוסקים בתחום הטיפול בפצעים, יהיו מקצועיים, מיומנים ובעלי כישורים מתאימים כך שיובטח כי יספקו לחולים את הטיפול האיכותי והמתאים ביותר, תוך שליטה בהערכת מצב הפצע, ביצוע התערבות רפואית במקרה הצורך ובקיאות בטכנולוגיות טיפוליות מבוססות מחקרים קליניים, כמו מערכת
ה-
Vacuum Assisted Closure (V.A.C.) Therapy[2] ואמצעי חבישה מתקדמים נוספים.

 

הערת מערכת: ע"פ הודעה לתקשורת שפורסמה ע"י חברת כמיטק, משווקת ה-V.A.C  בישראל, נראה שגם בישראל נהוג כיום לאשפז מטופלים הסובלים מפצעים קשי ריפוי במחלקות פנימיות, במחלקות עור ובמחלקות לכירורגיה פלסטית - לעתים למשך תקופות ממושכות של חודשים ארוכים וזאת בשעה שחלק ניכר מהטיפול יכול להתבצע בהצלחה בקהילה.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני