חדשות

חיידק ה-MRSA עלול להתלוות לחולים עם שחרורם מבית החולים (מתוך Archives of Internal Medicine)

18/08/2009

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון אוגוסט של ירחון Archives of Internal Medicine עולה כי לעיתים קרובות חולים עם זיהום ב-Methicillin-resistant Stapylococcus Aureus (MRSA) הנרכש בבית החולים נושאים עמם את הזיהום אל מסגרת הטיפול הביתי לאחר שחרורם מבית החולים. לדברי החוקרים, העברת הזיהום מתרחשת בכחמישית מבני ביתם הבאים עמם במגע.

 

החוקרים מסבירים כי חולים עם בעיות בריאותיות רציניות משתחררים בשיעור הולך וגובר להמשך הטיפול בביתם, דבר היוצר הזדמנויות חדשות להעברת הזיהום ב-MRSA הנרכש בבית החולים.

 

במאמר מערכת אשר פורסם באותו גיליון מזכירים מומחים כי מקור חשוב להעברה של זיהום בחיידק העמיד MRSA הינם אנשים הנושאים אותו בחלל האף ואשר אינם סימפטומטיים.

 

במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון 1,501 חולים בבתי חולים צרפתיים אשר עברו סקירה ל-MRSA לפני שחרורם להמשך טיפול ביתי בין השנים 2003 ו-2004. במהלך שנת המעקב, החולים עברו בדיקות סקירה להיעלמות הזיהום החיידקי, וכן נסקרו בני ביתם למקרים של העברה אפשרית של הפתוגן.

 

החוקרים מצאו כי 191 מבין 1,501 החולים הראו זיהום של MRSA (12.7%) בטרם שוחררו מבית החולים. מבין 148 החולים אשר נותרו במעקב, ב-75 (50.6%) נעלם הזיהום החיידקי בתוך שנה מהשחרור. בנוסף, בקרב 188 בני בית אשר באו במגע עם 191 חולי ה-MRSA, 36 (19.1%) רכשו את חיידק ה-MRSA בעצמם במהלך תקופת המעקב, אם כי באיש מהם לא נוצר זיהום של ממש. החוקרים מוסיפים כי נראה היה שבני הבית אשר היו מבוגרים יותר וכאלו אשר שיחקו תפקדי משמעותי יותר באספקת הטיפול הרפואי הביתי עבור החולה ששוחרר, היו בעלי סיכון גבוה יותר לעבור קולוניזציה של החיידק העמיד MRSA.

 

החוקרים מציינים כי בניגוד לכך, עצם העובדה כי חלקו מיטה או חדר שינה עם החולה לא הייתה קשורה להעברה של MRSA. לפיכך, הם מציעים כי יתכן ו-MRSA מועבר בצורה מועדפת לבני בית המצויים בסיכון גבוה לקונטמינציה של היד במהלך הטיפול בבן ביתם אשר שוחרר מבית החולים.

 

עם זאת, מכיוון שאף לא אחד מבני הבית שבאו עם החולים במגע לא פיתח זיהום MRSA, וארבעה בלבד היו נשאים מתמשכים של MRSA, נראה כי הסיכון להמשך מעבר הזיהום אל בני הבית הינו קטן, מסכמים החוקרים. על אף פי כן, בני ביתם (של אנשים המשתחררים לביתם לאחר זיהום ב-MRSA הנרכש בבית החולים) צריכים לנקוט באמצעים לשליטה בזיהומים הדומים לאלו המומלצים בבית החולים.

 

Arch Intern Med 2009;169:1372-1378  

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני