חדשות

אבחון מוקדם של SCID עשוי לשפר השרדות של תינוקות לפני ואחרי השתלת תאי אב (מתוך Blood)

29/01/2011

מאת ד"ר אולה קראסיק

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון ינואר של כתב העת Blood עולה כי אבחנה מוקדמת של SCID משפרת השרדות של תינוקות לפני ואחרי השתלת תאי אב.

 

הפרוגנוזה של SCID (או בשמו המלא severe combined immunodeficiency ) היא גרועה ללא טיפול דפיניטיבי בהשתלת תאי אב המטופואטיים (hematopoietic stem cell transplant – HSCT ). תוצאת ההשתלה תלויה במצבו של התורם וכן במצב הילד בזמן ההשתלה. על כן, אבחון מוקדם של SCID עשוי לשפר את התוצאה הכללית. אבחון בזמן לידה יאפשר הגנת תינוקות עם SCID מפני זיהומים וכך ישפר את תוצאת ההשתלה.

 

במחקר רטרוספקטיבי זה השוו החוקרים בין 60 תינוקות אשר אובחנו עם SCID בזמן הלידה בממוצע (לאור רקע משפחתי) לבין 48 קרובי המשפחה של אותם תינוקות אשר אובחנו בשלב מאוחר יותר (גיל 4-5 חודשים).

 

- מתוך 48 התינוקות שאובחנו מאוחר 17 (35.4%) נפטרו מזיהומים לפני השתלה, לעומת תינוק 1 מתוך ה-60 שאובחנו בלידה אשר נפטר מזיהום לפני השתלה בשל סרוב המשפחה להשתלה.

- מתוך 31 התינוקות שאובחנו מאוחר ועברו השתלה 12 (38.7%) נפטרו מסיבות הקשורות להשתלה, לעומת 5 (8.5%) מתוך 59 התינוקות שאובחנו בלידה ועברו השתלה או gene-replacement therapy . ההבדל בהשרדות לאחר השתלה היה מובהק סטטיסטית עם P<0.001 .

- השרדות כוללת היתה 90% בתינוקות שאובחנו בלידה לעומת 40% בתינוקות שאובחנו מאוחר.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי תינוקות עם SCID המאובחנים בלידה עקב סקר בשל קרוב משפחה עם SCID נהנים מהגנה טובה יותר מזיהומים, השתלה מוקדמת יותר וסיכוי גבוה באופן מובהק להשרדות לאחר ההשתלה. העליה בהשרדות נובעת משילוב של השרדות טובה יותר לפני ואחרי ההשתלה. החוקרים מציינים כי סקר ילודים ל-SCID עשוי לעזור להגן על התינוקות מזיהומים ולהביא להשתלה מוקדמת אשר תשפר את סיכוייהם לשרוד.

 

Blood. January, 2011

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני