מאמרי מערכת

מדוע בוגרי לימודי רפואה לא רוצים להיות פתולוגים? מאמרה של פרופ' רותי שאקו-לוי ב''הארץ''

01/08/2016

מאת מערכת אי-מד

במאמר זה מבהירה פרופ' רותי שאקו-לוי, מנהלת המכון לפתולוגיה במרכז הרפואי סורוקה ויו"ר איגוד הפתולוגים בישראל את מקצוע הפתלוגיה המודרני. בניגוד לתדמית המקובלת שפתלוג הוא ''מנתח מתים'' מסבירה שאקו-לוי שמוקד הפעילות של הפתלוגים הוא בביצוע בדיקות של רקמות של אנשים חיים לצורך איבחון. 

היא מסבירה גם שקיימת טעות נפוצה בציבור שמבלבל בין רופאים משפטיים (המועסקים במכונים כמו אבו-כביר ואכן חוקרים סיבות מקרי מוות, בעיקר מוות לא טבעי) לבין פתלוגים.

מקצוע הפתלוגיה בישראל נמצא כיום במשבר, מציינת שאקו-לוי. בהשוואה לארה''ב שם מס' הפתלוגים לכל 100,000 איש עומד על 4.43 בישראל הוא 1.96 בלבד. כיום יש 125 פתלוגים מומחים, ולאור צפי מס' הפורשים בקרוב לגמלאות והמס' הלא מספיק של מתמחים חדשים, החשש הוא שהעומס הגדול מאוד כבר כיום על הצוות הקיים ימשיך לגדול , מה שיוביל למשכי זמן ארוכים מהרצוי של קבלת תוצאות בדיקות פתלוגיות.

הפרדוקס, מציינת שאקו-לוי, הוא שמבחינה טכנולוגית ומדעית המקצוע נמצא דווקא בתנופה רבה. היא מאמינה שהעלאת המודעות הן בקרב הקהל הרחב ובעיקר בקרב הרופאים והסטודנטים, ומתן תמריצים מתאימים תוכל לחלץ את המקצוע מהמשבר

למאמר המלא ב''הארץ''

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני