חדשות

יתרונות הטיפול בסאקסנדה בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (Fertil Steril)

21/06/2022

 

מתן זריקת סאקסנדה (Liraglutide 3mg) פעם ביום לוותה בירידה במשקל הגוף ושיפור פרופיל האנדרוגנים ומדדים קרדיו-מטבוליים בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות והשמנת-יתר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והבטיחות של סאקסנדה לעומת פלסבו להפחתת משקל הגוף והיפראנדרוגניזם בנשים עם השמנה ותסמונת שחלות פוליציסטיות. לצורך כך, הם השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל נשים עם אבחנה של תסמונת שחלות פוליציסטיות לפי קריטריוני ה-NIH.

 

המשתתפות במחקר חולקו באקראי לקבלת סאקסנדה (55 נשים) או פלסבו (27 נשים), אשר ניתנו פעם ביום למשך 32 שבועות, בשילוב עם שינוי אורחות חיים. בביקורי המעקב בתחילת המחקר ולאחר 32 שבועות הושלמו מדידות משקל גוף והרכב גוף באמצעות בדיקת DEXA. עוד הושלמה בדיקת העמסת סוכר עם הורמוני מין, FAI (Free Androgen Index) ופרופיל שומנים.

 

תוצאי הסיום העיקריים כללו את השינויים במשקל הגוף ומדד FAI. בטיחות הטיפול נבחנה בכלל הנשים שקיבלו לפחות מנה אחת של תרופת המחקר.

 

השינוי במשקל הגוף מתחילת המחקר ועד לשבוע 32 עמד על 5.7%- עם סאקסנדה, לעומת 1.4%- עם פלסבו. לאחר 32 שבועות, שיעור גבוה יותר של נשים בזרוע הטיפול בסאקסנדה לעומת פלסבו השיגו ירידה של לפחות 5% במשקל הגוף (25 מבין 44 נשים לעומת 5 מבין 23 נשים, בהתאמה). מדד FAI ירד משמעותית עם סאקסנדה, בעוד שבזרוע הפלסבו נרשמה עליה קלה ב-FAI.

 

תופעות לוואי גסטרואינטסטינאליות, אשר היו ברובן בדרגה קלה-עד-בינונית, תועדו ב-58.1% מהמטופלות בסאקסנדה וב-18.5% מאלו בזרוע הפלסבו.

 

ממצאי המחקר מעידים כי סאקסנדה עדיף על פלסבו בהפחתת משקל הגוף ושיפור פרופיל האנדרוגנים ומדדים קרדיו-מטבוליים בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות והשמנת-יתר.

 

Fertil Steril. 2022 Jun 13

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני