הרצאות מצגות

בכנס השנתי של האגודה הישראלית לחקר העין והראיה בשיתוף עמותת ''לראות'' לחקר בריאות העין ומניעת עיוורון בישראל הוצגו השבוע מספר מחקרים וממצאים חדשים בתחום העיוורון

18/03/2009

 

על פי ארבע מחקרים גנטיים על אוכלוסיות יהודיות ערביות ופלסטינאיות, שלושתם אוכלוסיות עם מאפייני נישואים בתוך המשפחה ניתן למצוא באוכלוסיות אלו גנים למחלות עיניים ביתר קלות

 

ותוצאות של מחקר על כבסים עיוורות המאפשרות לפתח מודל פוטנציאלי עבור אותו סוג של עיוורון גנטי בבני אדם.

 

רק בבית חולים הדסה יש יותר ממאה עיוורים החולים באותה מחלה גנטית המשותפת לבני אדם ולכבשים! הממצאים מאפשרים לפתח לימוד של הגנים הגורמים לעיוורון במחלה.

 

 

בנווה אילן שבערי ירושלים התקיים בסוף השבוע האחרון הכנס השנתי של האגודה הישראלית לחקר העין והראיה.פעם בשנה מתכנסים כל חוקרי העיניים לכנס שנתי בו מוצגים ההישגים המדעים של מדינת ישראל בתחום חקר הראייה.

 

פרופ' רוזנר מבית חולים תל-השומר ופרופ' פאר מהדסה הם הרוח החיה של הכנס.

 

השנה הוצגו יותר מ-90 עבודות מחקר חדשים בתחומי הקרנית, הרטינה, הגנטיקה, הקטרקט, הגלוקומה והאונקולוגיה.

 

רופאים, חוקרים ומדענים מכל המרכזים הרפואיים בארץ לקחו חלק פעיל בכנס וכן כל מנהלי מחלקות העיניים וביניהם פרופ' וינברגר, פרופ' פאר, פרופ' מלמד, פרופ' גייר, פרופ' גרזוזי, פרופ' לבנשטיין, פרופ' אסיה ופרופ' מילר ציינו את הרמה הגבוה של המחקר בארץ.

 

חידושים:

 

1.      פרופ' ג'וזה-אליין סאהל (Jose'-Alain Sahel) מנהל מרכז חקר הראייה ב- INSERM שבצרפת היה מרצה אורח בכנס, הוא הרצה על:   

''Seeing the invisible-High resolution imaging of Subcellular structures in the Human Retina''

 

 מחקר שהוא ביצע בשיתוף מדעני החלל הצרפתיים המבטיחים פיתוחים מדויקים של צילום הרשתית בעתיד ודיאגנוזה טובה יותר של כל מחלות הרשתית.

 

2.         בין החידושים הנוספים בכנס אפשר לציין מחקר בתאי גזע של ד"ר חני ורבין-לבקוביץ מתל השומר לטיפול בגלאוקומה.

 

3.         תפיסות חדשות בטיפולי קרנית: הוצגו ממצאים על קונספט חדש המאפשר טיפול באמצעות חומר שדוחה בקטריות לטיפול מונע בזיהומי קרנית ע"י ד"ר קרוגר וד"ר אברהם סולומון מהדסה. 

 

4.         בתחום הרשתית ד"ר יגאל רוטנשטריך ופרופ' בלקין מתל השומר, הציגו אפשרות של שיפור הראייה ברשתית ניוונית חסרת מרפא (חולי  רטיניטיס פיגמנטוזה) באמצעות מינון גבוה של בטה-קרוטן.

 

5.         התחום החדשני ביותר הוא כמובן בפריצות דרך בגנטיקה שמדענים ישראלים מצטיינים בו. הפיתוח הוא איטי ביותר אך הכיוונים אופטימיים לגבי העתיד.

 

ד"ר רון עופרי מבית הספר לוטרינריה של האוניברסיטה העברית ופרופ' אייל בנין מהדסה הציגו תוצאות של מחקר על כבסים עיוורות המאפשרות לפתח מודל פוטנציאלי עבור אותו סוג של עיוורון גנטי בבני אדם. צוין שרק בהדסה יש יותר ממאה עיוורים החולים באותה מחלה גנטית המשותפת לבני אדם ולכבשים! הממצאים מאפשרים לפתח לימוד של הגנים הגורמים לעיוורון במחלה.  

 

 

בנוסף, בוצעו ארבע מחקרים גנטיים על אוכלוסיות יהודיות ערביות ופלסטינאיות, שלושתם אוכלוסיות עם מאפייני נישואים בתוך המשפחה ולכן ניתן למצוא באוכלוסיות אלו גנים למחלות עיניים ביתר קלות, הדבר מהווה יתרון למחקר בישראל ומאפשר לנו להתקדם בתחום לעומת ארצות המערב.

 

6.         אחוז גדול של מחקרים שהוצגו כאן בכנס יוצגו גם בכנס הבינלאומי הגדול בעולם לחקר הראייה ב-ארבו-ARVO בארה"ב בחודש מאי הקרוב.

 

 

תרומת עמותת לראות:

 

"עמותת לראות לחקר בריאות העין ומניעת עיוורון בישראל" שותפה בכנס במימון מחקרים שהוצגו וגם בשילוב מרצים אורחים שכבדו את החוקרים בדבריהם כגון:  פרופ' אבי ישראלי מנכ"ל משרד הבריאות שפתח את הכנס. הייתה גם הרצאה מרשימה של פרופ' שרדני המדען הראשי החדש במשרד הבריאות שנסע דברים לזכרו של פרופ' רחמימוב ז"ל (חתן פרס ישראל) המדען הקודם ומורו של רבים מהפרופסורים בין מארגני הכנס.

 

לחוקרים מצטיינים חולקו פרסים בשם עמותת לראות ביניהם: אנני רביבו סבח מהטכניון, רוסלנה אלפר מהאוניברסיטה העברית, לימור אשכנזי מהאוניברסיטה העברית וניר ארדינסט מהאוניברסיטה העברית.

 

עמותת לראות היא העמותה היחידה בישראל המעודדת מחקר למניעת עיוורון. העמותה חילקה לכל הנוכחים "קול קורא" להגשת מחקרים למימון, בתקווה למצוא מזור לחולים ולעיוורים.

 

ניתן לקבל דוא"ל וטלפונים של החוקרים לשם מידע נוסף על עבודתם.

 

לפרטים נוספים: חנן זיסו דובר העמותה בהתנדבות . חנן זיסו תקשורת ויחסי ציבור

 

 

 

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<