הרצאות מצגות

ד''ר דובריצקי בכנס ה-CVD : מחקרי ה-LEADER ו-EMPA-REG הראו לנו שעל הקרדיולוג להיות מעורב בבחירת הטיפול נגד סוכרת בחולים עם סיכון קרדיווסקולרי

26/07/2017

מאת מערכת אי-מד

בהרצאתה "הטיפול בחולה הסוכרת הנמצא בסיכון קרדיווסקולרי" בכנס CVD שהתקיימה בתל אביב ב-21/6 הדגישה ד"ר עדית דוברצקי-מרי את החשיבות והצורך לכך שהקרדיולוגים יהיו מעורבים בטיפול בסוכרת, וזאת לאור מחקרי ה-LEADER וה-EMPA-REG אשר הצביעו על האפקט המרשים בהפחתת תמותה קרדיווסקולרית תחת טיפול בויקטוזה וג'ארדיאנס.

ד"ר דוברצקי מדגישה כי מדובר ספציפית על ויקטוזה ולא על כל מעכבי ה-GLP-1 ועל ג'ארדיאנס ולא על כל מעכבי ה-SGLT-2 שכן האפקט המגן מפני תחלואה ותמותה קרדיווסקולרית נמצא מחקרית רק בהם, מה שהוביל להמלצה חד משמעית להעדיף טיפולים אלה בחולי סוכרת עם סיכון קרדיווסקולרי.

בסקירתה את מחקר ה-LEADER ציינה ד"ר דוברצקי את המסקנות המרכזיות הבאות :

1.      מטופלים בויקטוזה סבלו פחות מהיפוגליקמיות חמורות בהשוואה לפלצבו באופן משמעותי קלינית ומובהק סטטיסטית.

2.      חולים שחוו היפוגליקמיה חמורה היו בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולריים. המטופלים שהיו בסיכון מוגבר להיפוגליקמיות חמורות היו עם תחלואה נלווית רבה יותר, ומשך סוכרת ממושך יותר.

3.      האפקט המיטיב של ויקטוזה מבחינה קרדיווסקולרית לא היה תלוי בהיפוגליקמיות החמורות, כלומר הירידה באירועים קרדיווסקולריים ותמותה הייתה מעבר למה שניתן להסביר ע''י הירידה בהיפוגליקמיות חמורות.  לדעת ד"ר דובריצקי יש מקום לבצע אנליזה המוכיחה זאת גם על נתוני מחקר ה-EMPA-REG .

4.      עם זאת יעד טיפולי של ירידה בסיכון להיפוגליקמיות חמורות הוא יעד חשוב ומשמעותי בניהו סוכרת. 

לצפייה בהרצאה המלאה

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<