הודעות אירגונים

יו''ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי: ''אני מודה לשר המשפטים גדעון סער שנענה לדרישותינו והודיע רשמית על כוונתו לקדם בדחיפות שורה של צעדים למיגור האלימות במערכת הבריאות.''

19/05/2022

לדברי פרופ' חגי, ששוחח לאחרונה עם השר גדעון סער ודן עימו על דרכי הפעולה הדרושים, "אין ספק שההתמודדות האפקטיבית ביותר עם מגפת האלימות מחייבת מכלול של צעדים הכוללים שינוי גישה משמעותי באופן האכיפה והענישה לרבות שינויי חקיקה מחייבים."

על פי ההודעה שפרסם שר המשפטים, משרדו יבחן צעדים שונים להחמרת הענישה כנגד מבצעי עבירות אלימות נגד צוותים רפואיים, בהם הוצאת צווי הרחקה, הרחבת סמכויות למאבטחים, הצבת נקודות שיטור קבועות בבתי חולים ועוד.

גל זייד, דובר המרכז הרפואי לגליל, מביא את דבריו של פרופ' מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי: "אני קורא לאייש בביה"ח נקודת משטרה 24/7."

במרכז הרפואי לגליל בנהריה התקיימה היום (חמישי) עצרת עובדים בעקבות מקרה האלימות בביה"ח הדסה. במהלך היום התקיימה שביתה של הצוות הרפואי, שנקבעה ע"י ההסתדרות הרפואית בישראל.

השביתה החלה שעות ספורות לאחר שהתרחש מקרה חמור במרכז הרפואי, במסגרתו עשרות בני משפחה ניסו לפרוץ בכוח לחדר ההלם, לאחר שהתבשרו על מות יקירם. בעקבות המקרה נפגעו שלושה מאבטחים באורח קל ונזקקו לקבלת טיפול רפואי.
בעצרת, שבה השתתפו עשרות עובדות ועובדים, נישאו דברים ע"י מנהל המרכז הרפואי, פרופ' מסעד ברהום, מנהל ההסתדרות במרחב גליל מערבי, אשר שמואלי, יו"ר נעמת במרחב, עפרה אלקיים-כהן, יו"ר ועד עובדי מנהל ומשק בביה"ח, חגית חתן, ומ"מ יו"ר ועד אחים ואחיות, פארס עלי.
פרופ' ברהום: "אמש היינו עדים למקרה חמור ביותר, שבנס לא הסתיים בצורה קשה יותר. לצערי, זו המציאות הכמעט שבועית אצלנו. זה מה שקורה כאשר אלימות קשה ולא מרוסנת פוגשת רפיסות אכיפתית, הן משטרתית והן של מערכת המשפט, שרק מזמינה את האירוע הבא."
כמו כן הדגיש פרופ' ברהום: "אני קורא לאייש נקודת משטרה 24/7 בשטח המרכז הרפואי, מכיוון שנקודת המשטרה שיש לנו מאוישת חלקית ואין באפשרותה להתמודד עם פרצי אלימות כאלו. בנוסף, לא ייתכן שבתי המשפט ייתנו עונשים כה מגוחכים לתוקפים אלימים. לא ייתכן שאדם שתקף באגרופים את מנהל חדר המיון שלנו, יקבל ארבעה חודשי מאסר על תנאי. לא ייתכן שאדם שתקף מאבטחים שלנו בצורה קשה, יקבל קנס של 1,000 שקל והרחקה מביה"ח. ולא רק שהעונשים מגוחכים, אלא גם טחנות הצדק טוחנות לאט, ואותם תוקפים מקבלים את עונשיהם כעבור שנתיים ושלוש שנים."

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<