הודעות אירגונים

מנצחים את הסוכרת: קופות החולים מסבסדות את מחירי התרופות גאלבוס ויוקריאס וכעת חולי הסוכרת יכולים ליהנות מיתרונותיהן

17/02/2011

בשורה לחולים במחלת הסוכרת: מחירן של התרופות גאלבוס ויוקריאס יסובסד, וכעת ניתן לרכוש אותן בהנחות משמעותיות בקופות החולים

בישראל חיים כיום כ- 500,000 חולי סוכרת וכ- 500,000 חולים נוספים שאינם מאובחנים. מסיבה זו המחלה מוגדרת כמגיפה, אשר מתגברת בעקבות אורח החיים המערבי, שכולל תזונה לא מאוזנת והיעדר פעילות גופנית, התורמים להשמנת יתר ולפגיעה ברגישות התאים לאינסולין, שתפקידו לשלוט ברמת הסוכר בדם.

מחלת הסוכרת מאופיינת ברמת סוכר גבוהה בדם, ואינה ניתנת לריפוי, אך בהחלט ניתנת לשליטה. טיפול תרופתי הולם יכול להוריד את רמת הסוכר באופן משמעותי ולהפחית את הסיכוי להידרדרות במצב החולה ולסיבוכים הנובעים מהמחלה.

התרופה גאלבוס מעלה את ריכוז ההורמונים האינקריטינים, ובעקבות כך מעלה את הפרשת האינסולין ומורידה את הפרשת הגלוקגון, ובסך הכל מביאה לשיפור בוויסות ובבקרה של רמת הסוכר בדם של חולי הסוכרת, ומובילה לירידה ברמה זו.

הגאלבוס, בשילוב עם גלוקופאג' (מטפורמין) ותרופות אחרות לטיפול בסוכרת, הוכיחה יעילות משמעותית בהורדת רמת הסוכר בדם, וכן בשיפור תיפקוד תאי הלבלב ובהורדת רמת השומנים בדם.

התרופה יוקריאס מורכבת מכדור אחד שמשלב בתוכו שתי תרופות: גאלבוס ומטפורמין. השילוב בין התרופות בכדור אחד נוח יותר למטופלים, מצמצם את מספר הכדורים שעל החולה לקחת, מעלה את רמת ההיענות לטיפול ומאפשר התמדה בטיפול לאורך זמן. יוקריאס הוכיחה יעילות בהורדת הסוכר בדם, והיא ניתנת לחולים שלא מצליחים להגיע לאיזון בדם בעזרת מטפורמין בלבד.

גאלבוס ויוקריאס ניתנות בקופות החולים בסבסוד משמעותי. חולי סוכרת יכולים לרכוש גאלבוס בקופות החולים מכבי, מאוחדת, לאומית וכללית בהנחה של 50%. קופות החולים מכבי, לאומית ומאוחדת סבסדו גם את מחיר היוקריאס ב- 50%, ובקרוב עתידה גם קופת חולים כללית להציע למבוטחיה סבסוד דומה.

רקע על המחלה:

סוכרת היא מחלה כרונית רבת פנים, שהביטוי הקליני העיקרי והמשותף לכל צורותיה הוא רמה גבוהה של סוכר הדם (גלוקוז). הלבלב מפריש שני הורמונים, אינסולין וגלוקגון. האינסולין מופרש בסמוך לאכילה, ובעזרתו הסוכר מוחדר לתאים לשימוש וליצירת מאגרי אנרגיה. הגלוקגון מעודד פירוק מאגרי סוכר בכבד, ומסייע לשמור על רמת סוכר תקינה גם כשאנו לא אוכלים. עם העלייה בגיל, ובמיוחד עם עלייה במשקל, עולה ההתנגדות לאינסולין בתאים, הפוגמת ביעילותו, ופוחתת יכולת הלבלב להפריש אינסולין בתגובה לעלייה ברמת הסוכר בדם. כתוצאה מכך, רמת הסוכר בדם עולה, תחילה לאחר ארוחות ובהמשך לאורך מרבית שעות היממה.

בישראל כ- 6% מכלל האוכלוסייה סובלים מסוכרת, כאשר לרובם המכריע (93%) יש סוכרת מטיפוס 2. ל- 7% הנותרים יש סוכרת מטיפוס 1, שנקראה בעבר סוכרת נעורים, ושנובעת בשל תקיפת הלבלב על ידי מערכת החיסון.

סוכרת גורמת לתחושת עייפות, מתן שתן מרובה (בעיקר בלילה), יובש בפה, צימאון ואף רעב וירידה במשקל. מחלת הסוכרת יכולה להידרדר ולהוביל לסיבוכים בהיעדר טיפול, למשל פגיעה במערכת העצבים ההיקפית, שיוצרת תחושת נימול וכאב "מציק ושורף" בכפות הרגלים, עד לירידה בתחושות וחולשות שרירים. סוכרת עלולה להוביל גם לפגיעה בכלי הדם, בעיניים ובכליות, והינה הסיבה העיקרית לאי - ספיקת כליות באוכלוסיה.

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<