הודעות אירגונים

פיתוח ישראלי: טיפול בפוסט טראומה שמבוסס על חומרים פסיכדליים (הודעת מדריגל)

11/05/2022

תרסיס ננומטרי חדשני לאף בפיתוח על ידי חברת מדריגל מאפשר מעבר מיידי למוח של ננו-חלקיקים מתכלים שיכולים להכיל חומרים פסיכדליים, כמו פסילוציבין, החומר הפעיל בפטריות הזיה.

הטכנולוגיה פותחה על ידי פרופסור אמנון סינטוב מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ורשיון לשימוש ניתן על ידיTechnologies  BGN, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בן-גוריון.

החברה תציג את הטכנולוגיה בכנס Biomed Israel 2022, 10-12 במאי, בתל אביב

מדריגל (Madrigal Mental Care), חברת ביופרמצבטיקה שמפתחת מערכת פורצת דרך למתן תרופות פסיכדליות, מציגה את הננוטכנולוגיה החדשנית שלה שבפיתוח לטיפול ומניעת הפרעת דחק פוסט-טראומתית (PTSD) בכנס Biomed Israel 2022, הכנס הבינלאומי המוביל בישראל בתחומי מדעי החיים, שייערך ב-10-12 במאי, 2022, במלון דוד אינטרקונטיננטל, תל אביב.

המערכת הננוטכנולוגית המתקדמת היא תרסיס אף חדשני שמאפשר החדרת ננו-חלקיקים אורגניים למוח. ננו-חלקיקים מתכלים אלו עוטפים מולקולות של חומרים פסיכדליים, כמו פסילוציבין, המרכיב הפעיל בפטריות הזיה, כמו גם קטמין, מסקלין, MDMA ועוד. הטכנולוגיה הומצאה על ידי פרופ' אמנון סינטוב, המחלקה להנדסה ביורפואית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ורישיון לשימוש ניתן על ידי Technologies BGN, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בן-גוריון.

פרופ' סינטוב אמר, "מספר גדל והולך של מחקרים מצביעים על היתרונות של שימוש בחומרים פסיכדליים במינונים נמוכים לטיפול במחלות נפש כגון PTSD, דיכאון, חרדה, תסמונת כפייתית טורדנית, ואפילו בהתמכרויות. בגלל ההשפעה רבת העוצמה שלהם על המוח האנושי, חייבים להיות מסוגלים להשתמש בחומרים אלו בצורה בטוחה ובמינונים מדויקים. הננוטכנולוגיה החדשנית שלנו מאפשרת אריזה של מינונים מדויקים של התרופות בננו-חלקיקים שחודרים ישירות למוח דרך האף, בתרסיס, בצורה יעילה, מהירה ובטוחה".

דוד גבאי, מייסד-משותף ויו"ר מדריגל, ציין, "הטכנולוגיה שלנו מבטיחה מתן מהיר וממוקד של מינונים מדויקים של חומרים פסיכואקטיביים. הננו-חלקיקים מתכלים בגוף ויש להם יתרון משמעותי על פני השיטות הקיימות כיום מבחינת יציבות התרופה ורמת הדיוק. ניסויי מעבדה שבוצעו במעבדתו של פרופ' שמעון בן שבת, חוקר ראשי השותף בפיתוח, במחלקה לביוכימיה ופרמקולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון, מראים שהמינון של פסילוציבין שאנו משתמשים בו בננו-חלקיקים יעיל לטיפול בתאי מוח מודלקים בתרבית. אנו מתחילים כעת בניסויים פרה-קליניים במכרסמים במטרה לקבל אישורי יעילות ובטיחות כדי להשיק ניסויים בבני אדם בשנה הבאה. אנו סמוכים ובטוחים שטכנולוגיה חדשה זו הכוללת בין היתר תפיסה תודעתית חדשה תקדם את תחום הטיפולים בעזרת חומרים פסיכדליים, לרווחתם של מיליוני אנשים ברחבי העולם שמתמודדים עם בעיות פסיכיאטריות כרוניות או חריפות, כמו PTSD ודיכאון".

דר' גלית מזוז פרלמוטר, סמנכ"לית בכירה לפיתוח עסקי, ביופארמה ב-BGN Technologies, הוסיפה, "יש צורך עמוק בטיפולים טובים יותר עבור PTSD ומצבים נפשיים אחרים. הגשנו בקשה לפטנט כדי להגן על הגישה הייחודית הזו, שהיא דוגמה מצוינת לטכנולוגיות פורצות הדרך שמקורן במדענים מובילים באוניברסיטת בן-גוריון".

אודות PTSD וחומרים פסיכדליים
הפרעת דחק פוסט-טראומתית (PTSD) יכולה להשפיע על אנשים שחוו אירועים טראומתיים או מסכני חיים. אנשים עם PTSD מתקשים לבצע מטלות יומיומיות לאורך זמן. תסמיני PTSD עשויים להתחיל תוך חודש מהאירוע הטראומתי אך יכולים להופיע גם לאחר שנים, והם כוללים קשיים משמעותיים במצבים שונים בחיי החברה ובעבודה. לרוב מקבצים את תסמיני ה-PTSD לארבע קבוצות: זיכרונות טורדניים, הימנעות, שינויים שליליים בקוגניציה ובמצב הרוח ושינויים בתגובות פיזיות ורגשיות. על פי ההערכה, כ-3.5% מהמבוגרים בארה"ב סבלו מ-PTSD בשנה האחרונה.

הטיפול ב-PTSD כולל פסיכותרפיה כמו גם טיפול תרופתי שמשפיע על המוליכים העצביים סרוטונין ונוראפינפרין (תרופות מסוג SSRI ו-SNRI). שיעור ההחלמה בעזרת טיפולים אלו מגיע לכל היותר ל-50%, ומדגיש את הצורך בגישות חדשות. בשנים האחרונות התגבר העניין בטיפול ב-PTSD בעזרת חומרים פסיכדליים, כולל פסילוציבין (שנקשר לקולטן 5HT2A), MDMA (שמוכר בכינוי אקסטזי), ו-LSD. משנת 2019 הושקו מעל 40 ניסויים קליניים שבוחנים את ההשפעה של חומרים פסיכדליים על מצבים פסיכיאטריים, כולל PTSD. ניסוי קליני Phase 3 לטיפול ב-PTSD בעזרת MDMA הראה שחודשיים לאחר הטיפול, 67% מהמשתתפים בקבוצת ה-MDMA לא הוגדרו יותר כסובלים מ-PTSD, לעומת 32% בקבוצת הפלסבו. שוק החומרים הפסיכדליים הרפואיים צפוי להגיע ל-40 מיליארד דולר ב-2027, על פי ההערכה של Databridge.

אודות מדריגל (Madrigal Mental Care)
מדריגל שואפת להגדיר מחדש את העתיד של הטיפול בבריאות הנפש על ידי שימוש בננו-טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך כדי להחדיר חומרים פסיכדליים למוח. החברה מתמקדת בטיפול ובמניעת הפרעת דחק פוסט-טראומתית (PTSD). מדריגל הוקמה ב-2021 על ידי דוד גבאי ושחף מרודי, היא מבוססת על מחקריו של פרופ' אמנון סינטוב מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, וזכויות השימוש נרכשו מ-BGN Technologies, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בן-גוריון.

אודות BGN Technologies 
BGN Technologies היא חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. החברה ממסחרת את המצאות חוקרי האוניברסיטה ומטפחת שיתופי פעולה ויזמות בקרב חוקרים וסטודנטים. BGN Technologies הקימה מעל 100 חברות הזנק במגוון רחב של תחומים טכנולוגיים כגון ביופארמה, סייבר, קלינטק, מכשור רפואי, אופטיקה ועוד. בנוסף, הקימה BGN Technologies חממות ומאיצים טכנולוגיים בשיתוף עם גופים מובילים בשוק הישראלי. בעשור האחרון יצרה החברה שותפויות ארוכות טווח עם חברות רב-לאומיות כגון דויטשה טלקום, Dell-EMC, PayPal ו – Lockheed Marin ובכך היא מסייעת ליצירת ערך ולצמיחת אוניברסיטת בן-גוריון והנגב. למידע נוסף בקרו באתר האינטרנט של . BGN Technologies

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<