הודעות אירגונים

פתרון קטן לבעיה גדולה...סד דנטלי לשיניים למניעת נחירות ודום נשימה

21/03/2016

*מוצר קטן מפלסטיק גמיש, המשלב פשטות וחדשנות

 * מתאימים את הסד אישית אצל רופא השיניים, מרכיבים על השיניים לפני השינה

*מונעים הפרעות בשינה ופגיעה באיכות החיים

ד"ר חגי סלוצקי וד"ר אפרים וינוקור מסבירים על תופעת הנחירות ודום נשימה במהלך השינה .

שינה טובה היא אחת מהערובות החשובות לאיכות חיים טובה. מסתבר שמלבד מתח ולחץ, גם הפרעות תפקודיות הקשורות במצב הגופני והפיזיולוגי עשויות להפריע למהלך התקין של השינה. אחת מהפרעות אלה, נובעת מחסימה חלקית של מעברי האוויר, הגורמת במקרים הקלים לנחירות המוגדרות בעיקר כבעיה "חברתית" המפריעה לאדם עצמו וגם לסביבתו. במקרים קיצוניים יותר, חוסר במעבר האוויר גורם להפסקת נשימה לשניות ארוכות, מה שמכונה "הפרעת נשימה חסימתית" (Obstructive Sleep Apnea ) או "דום נשימה בשינה". ומשכך, מדובר כבר בבעיה בריאותית שיש לטפל בה.

הפסקת נשימה תוך כדי שינה, גורמת לאדם הישן לנשום פחות חמצן ולקושי לחדש את הנשימה הבאה. שלא כמו במקרי דום לב, אין המדובר בתופעה שעלולה לגרום למוות אולם לאדם הסובל עלולים להיגרם נזקים בטווח הארוך כמו סיכון גובר למחלות לב, שבץ או להירדמות על ההגה. בארצות הברית למשל, על כל נהג מקצועי לעבור בדיקה במעבדת שינה כדי לשלול את דום הנשימה, בדיוק מסיבות אלה.

אחת הסיבות השכיחות לכך היא השמנה, הגורמת לשקיעת שומן בקירות הלוע במצב שכיבה. השומן יוצר לחץ על אזור הצוואר ומעין "נפילה" של הלוע על בסיס הלשון ומעבר האוויר נחסם חלקית. גם מבנה הלסת התחתונה והעליונה, שקדים מוגדלים (בעיקר בילדים) או גורמים גנטיים, עשויים לגרום לחסימת האוויר בעת שכיבה. כך או כך, מצבים אלו גוררים שינה מוטרדת ופגיעה קשה באיכות השינה והחיים.

הפתרון: סד לילה לשיפור מעברי האוויר

סד לילה, המורכב על השיניים לפני השינה, "מקדם" את הלסת התחתונה במילימטרים ספורים, מושך קדימה את הלשון, מונע את צניחת השרירים המרכיבים את קירות הגרון

ומותיר את מעברי האוויר פתוחים. הרכבת הסד אינה גורמת להפרעה בשנת הלילה ולהפך. לאחר הסתגלות קלה, קשה להבין איך אפשר היה לישון בלעדיו. איכות החיים משתנה מקצה לקצה, השלווה תופסת את מקומה של השינה המתוחה, השרירים נרגעים והלילה חוזר להיות חוויה טובה ומבריאה.

חשוב לדעת:

מי שסבור כי רק גברים נוחרים – טועה. מחקרים מעלים כי כ-30-40 אחוז מהגברים נוחרים בדרגה זו או אחרת אולם גם כ-20 אחוז מהנשים נוחרות ועם העלייה בגיל ובדרך כלל גם ברמת השומן –  שכיחות התופעה עולה.

ד"ר חגי סלוצקי, מומחה ברפואת שיניים ציבורית, רופא שיניים ראשי ברשת מרפאות כללית סמייל.

ד"ר אפרים וינוקור, רופא ברשת מרפאות כללית סמייל, עוסק בכאבי פנים והפרעות במנגנון הלעיסה ובשינה, נשיא האקדמיה האירופאית להפרעות במערכת הלעיסה, היו"ר היוצא של האיגוד הישראלי לכאבי פנים ולסתות, מרצה בכיר לכאבי פנים במחלקה לשיקום הפה בבית-ספר לרפואת שיניים של אוניברסיטת תל אביב.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<