הרצאות מצגות

ד''ר איאן פירון, מנהל המחקר הקליני של JUUL: במדינות המתייחסות לאיוד כאמצעי גמילה מעישון נצפתה ירידה משמעותית בשיעור המעשנים

31/01/2019

לאור הבחירה לגבש מדיניות ציבורית שמשווה איוד לעישון בישראל, ביקשנו בראיון זה עם ד"ר איאן פירון, מנהל המחקר הקליני של JUUL להתמקד בעדויות המדעיות של הבטיחות והיעילות כאמצעי גמילה מעישון של סיגריות אלקטרוניות ובהתייחסותו לשונות בין מדיניות ציבורית בישראל לעומת מקומות אחרים בעולם.  

פתחנו לכן את הראיון בשאלה באשר לעדויות המדעיות הנוגעות לבטיחות הכרוכה באיוד תוך שאנו מבקשים התייחסותו לשני ניירות עמדה שפורסמו לאחרונה, של ה-ACC ושל האקדמיה האמריקאית למדע ורפואה. מסקנות המחברים היו שאין עדיין מספיק עדויות בכדי לקבוע אם התועלת משימוש בסיגריות אלקטרוניות כתחליף לסיגריות רגילות עולה על הסיכון.

ד"ר פירון הציע גישה חלופית למסקנות: הוא סבור שקיימות עדויות על כך שהנזק הבריאותי שנגרם מסיגריות אלקטרוניות נמוך ב-99% מזה הנגרם מעישון סיגריות קונבנציונליות הן מבחינת חשיפה לחומרים מזיקים והן מבחינת מחקרים שבחנו תפקודי ריאות. ד"ר פירון מאמין שככל שיהיו יותר מחקרים כאלה אנו נראה שמסקנות אחרות יוסקו בעתיד ויותר ניירות עמדה התומכים בשימוש באיוד ככלי להפסקת עישון יפורסמו.

על מנת שזה יקרה יותר, לדעתו ארגונים צריכים לבחור לחקור באופן עצמאי את הסוגייה כדי שיותר ויותר מדע טוב ועצמאי יוכל להוכיח כי אכן יש ערך במעבר מעישון לאיוד מבחינת בריאות הציבור. להערכתו, מרגע שכך יהיה, נראה יותר מדינות המגבשות מדיניות ציבורית המעודדת מעשנים שאינם מצליחים להיגמל לעבור לאיוד, כחלק מהנסיונות שלהם להפסיק לעשן.

לצפיה בסרטון

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<