חדשות

חיזוי תוצאות אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית באמצעות בדיקות נוירופיזיולוגיות ובדיקות הדמיה (Neonatology) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד''ר ברזילי

19/06/2022

במאמר שפורסם בכתב העת Neonatology מדווחים חוקרים מאוסטריה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שילוב בדיקת aEEG (amplitude-integrated electroencephalography) עם בדיקת MRI עשוי לסייע בחיזוי טוב יותר של תוצאות אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית, בהשוואה לכל אחד מהמדדים בנפרד.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הערך המנבא של שילוב בדיקות נוירופיזיולוגיות – aEEG ו-NIRS (Near-Infrared Spectroscopy) - עם בדיקות הדמיה בדמות MRI בחיזוי התוצאות ארוכות הטווח בתינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית.

 

המחקר הפרוספקטיבי כלל 56 תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית בדרגה בינונית-עד-חמורה והיפותרמיה, אשר טופלו באוניברסיטת וינה בין 2008 ו-2020. נתוני בדיקות aEEG ו-NIRS תועדו באופן רציף לאורך תקופה של מעל 4 ימים, עם התחלת טיפול היפותרמיה, בדיקת MRI בוצעה בגיל חציוני של 8 ימים.

 

החוקרים חישבו את השטח מתחת לעקומת ה-ROC להערכת יכולת חיזוי תוצאות אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית של נתוני בדיקות aEEG, NIRS ו-MRI.

 

מהתוצאות עולה כי שילוב נתוני בדיקת aEEG עם MRI הדגימו את יכולת החיזוי הטובה ביותר של התוצאות בטווח הארוך. הערכים הגבוהים ביותר של השטח מתחת לעקומה (0.96-0.99) תועדו עם בדיקת aEEG (שילוב הדפוס ברקע ומחזור מעגל-ערות) בין 66 ו-102 שעות לאחר התחלת היפותרמיה בשילוב עם ממצאי בדיקת MRI. מדדי NIRS לא היו שונים משמעותית בין תינוקות עם פרוגנוזה טובה או גרועה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי שילוב בדיקת aEEG עם MRI מספק הערכה טובה יותר של תוצאות אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית, בהשוואה לכל אחד מהמדדים בנפרד. לא תועד שיפור ביכולת חיזוי התוצאות עם שילוב aEEG/MRI עם נתוני NIRS.

 

Neonatology. 2022 May 30:1-11

 

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד''ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מעודד בכך שניתן לחזות את הפרוגנוזה של ילודים עם HIE בצורה מדוייקת יותר באמצעות aEEG ו-MRI. החלק הפחות מעודד היא העובדה של-NIRS לא נמצאה כל משמעות פרוגנוסטית.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<