חדשות

ד''ר מוהנד דענא, מנהל את המכון להתפתחות הילד בקופת חולים כללית במזרח ירושלים ומנהל מכוני אלמוסטקבל להתפתחות הילד במזרח העיר: ''ילדים רבים במגזר הערבי נולדים חולים בגלל היעדר מודעות לבדיקות סקר גנטי.''

21/06/2022

כמומחה בנוירולוגיה ילדים ומומחה להתפתחות הילד, מוביל ד"ר דענא יוזמה להעלאת המודעות לבדיקות סקר גנטי. לדבריו של ד”ר דענא, קיימת בעיה של חוסר מודעות בציבור הערבי לגבי קיומן של בדיקות סקר לגילוי נשאות למחלות גנטיות. מדובר בבדיקות המבוצעות במימון המדינה לפני ההריון, והן מאפשרות למנוע מקרים של מחלות קשות הפוגעות בתינוקות ובילדים.

ד"ר דענא: "לצערי הרב אני פוגש מדי יום במרפאה ילדים חולים במחלות נוירולוגיות קשות שניתן היה למנוע אם רק היו עושים בדיקות גנטיות. משרד הבריאות מתקצב שורה ארוכה של בדיקות סקר ואף מעדכן את הרשימה מדי שנה למחלות שייחודיות לכל יישוב. כמו למשל מחלות שמאפיינות את דרום העיר כמו קראבה או CDG, מחלת NKH שמאפיינת את א-טור או מחלת CMS שמאפיינת את מחנה הפליטים שועפאט. כך לפני שנתיים נכנסה גם בדיקת הנשאות למחלת ניוון שרירים 'דושן' לכלל האוכלוסייה. אבל המדינה חייבת להשקיע הרבה יותר משאבים בכדי שהציבור הערבי יהיה מודע לזכויותיו הרפואיות הניתנות בחינם. אפילו רופאי נשים, שפוגשים נשים בתהליך ההריון, לא תמיד מודעים או מסבירים להורים הצעירים מה עליהם לעשות בכדי להבטיח לידה של ילד בריא. לפנינו אינטרס מובהק של המגזר הערבי ושל משרד הבריאות למנוע לידה של ילדים חולים, שאחר כך חווים סבל איום והופכים לנטל כבד על המשפחה ועל החברה. רפואה מונעת תבטיח עתיד טוב יותר לכולנו".

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<