לכולנו ברור שלצרכן המצוי די קשה להעריך עד כמה המזון התעשייתי שהוא רוכש ברשתות המזון "בריא" או מזיק לבריאות. גם אם כל הרכיבים ואפילו הערכים התזונתיים מופיעים על האריזה, עדיין קשה להבין מכך אם מדובר במוצר התורם או מזיק לבריאות. פרוייקט ה-CHOICES שמטרתו לבצע סימון איכות תזונתית על מוצרי מזון נועד בדיוק לשם כך.
פרופ' סיידל הציג את הרקע והחזון, התייחס לשאלת מעורבות התעשייה בפרוייקט והחשש לניגודי אינטרסים, ואף התייחס למחקרים קלינים שרצים כעת ובוחנים את יעילות הפרוייקט.