בראיון זה מסביר פרופ' מיכאל שכטר (קרדיולוג בכיר בשיבא תל השומר) כי מרבית האוכלוסייה בישראל נמצאת בחסר מגנזיום מתמשך.
מול צריכה נדרשת של כ-450 מ"ג ביום, התזונה היום יומית מספקת כ-200-250 מ"ג בלבד, והעדר מגנזיום במים מותפלים, שמהווה מקור מים משמעותי בישראל, מחמיר את הבעיה.
פרופ' שכטר מביע תקווה שבקרוב תתקבל ההחלטה להעשיר את מי השתייה המוטפלים עם מגנזיום. עד אז, בשל העובדה שחסר מגנזיום כרוך בסיכון לפגיעה תפקודית ובריאותית ממליץ פרופ' שכטר על צריכה של מגנזיום מתוספי מגנזיום וממזון עתיר מגנזיום.