הודעות אירגונים

קמפיין חדש: פסוריאזיס היא מחלה מחברת

03/11/2016

בשל המראה החיצוני של המחלה, נאלצים חולים רבים להתמודד עם אפליה ונידוי חברתי

אגודת הפסוריאזיס הישראלית קוראת ל – 240,000 חולי הפסוריאזיס בישראל לא להתמודד לבד

מדי שנה מתגלים כ – 5,280 תינוקות, ילדים, נשים וגברים המתמודדים עם פסוריאזיס

אגודת הפסוריאזיס הישראלית יוצאת בקמפיין גיוס חברים, הכולל עדויות מרגשות של חולי פסוריאזיס, תחת הכותרת "פסוריאזיס היא מחלה מחברת". בשל המראה החיצוני של המחלה, נאלצים רבים מהחולים להתמודד עם אפליה וסטיגמה לא נכונה שמדובר במחלה מדבקת. אגודת הפסוריאזיס קוראת בקמפיין התאגדות חדש, ל – 240,000 חולי הפסוריאזיס בישראל לא להתמודד לבד ולהצטרף לחברות באגודה. הקמפיין יעלה לרגל חודש המודעות למחלת הפסוריאזיס וימשך כשלושה שבועות במסגרת זמן קהילה בערוצי הטלוויזיה וכן יפורסם בהרחבה ברשתות החברתיות, בפייסבוק, באינסטגרם וביוטיוב.

יונה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס הישראלית המתמודדת בעצמה עם המחלה מסרה היום כי: "פסוריאזיס נפוצה באופן יחסי בארץ ובעולם ומופיעה בקרב כ – 3% מקרב האוכלוסייה, הכוללת תינוקות, ילדים, נשים וגברים. כיום חיים בישראל כ – 240,000 חולים בדרגות חומרה שונות ובגלל הפחד והבושה הם לא פונים לתמיכה ואולי גם לא לעזרה רפואית. אני קוראת לחולים אל תתמודדו לבד עם המחלה. הצטרפו אלינו לאגודה, כי פסוריאזיס היא מחלה המחברת בין אנשים וביחד נוכל להיות חזקים יותר, מול האפליה והבירוקרטיה".

כ – 5,280 חולי פסוריאזיס חדשים מדי שנה

מחלת הפסוריאזיס, היא מחלה כרונית הנמשכת כל החיים ומתבטאת במשטחי עור אדומים, נגעים ובקשקשת על פני הגוף. פסוריאזיס עלולה להופיע בכל גיל, כולל תינוקות בקרב כ – 3% מקרב האוכלוסייה ויש לה רקע תורשתי גנטי. בקרב כשליש מהחולים יש סיפור משפחתי של חולה נוסף לרוב אחים, הורים או דודים. מנתוני אגודת הפסוריאזיס עולה כי נכון להיום חיים בישראל כ – 240,000 חולי פסוריאזיס. מדי שנה מתגלים כ – 5,280 חולים חדשים הכוללים תינוקות, ילדים, נשים וגברים בדרגות חומרה שונות.

21.7% מהציבור חושב שפסוריאזיס היא מחלה מדבקת

בשל המראה החיצוני, נאלצים חולים רבים להתמודד עם אפליה ונידוי חברתי. מסקר שערכה בעבר אגודת הפסוריאזיס הישראלית עלה כי 21.7% מהציבור בישראל חושב שפסוריאזיס היא מחלה מדבקת. בקרב צעירים בני 18-24 המצב חמור יותר שכן כ - 30.3% מהם חושבים כך. הסקר נערך באמצעות מרקט ווטש בהשתתפות כ - 500 ישראלים.

פסוריאזיס היא לא מחלה מדבקת

למרות המראה החיצוני של הנגעים, חשוב לדעת כי פסוריאזיס איננה מחלה מדבקת, אין אפשרות לחלות בפסוריאזיס על ידי קירבה פיזית לחולה. המחלה לא עוברת במגע בין בני אדם ולכן אין מניעה לבלות עם אנשים המתמודדים עם פסוריאזיס במסגרות שונות. אין גם בעיה לאכול, לשתות מאותם כלי אוכל, או לבוא במגע עם סדינים, מגבות, ספות או מיטות. גם אין חשש לחבק, לנשק או לקיים מגע חברי, אינטימי או מיני עם חולה פסוריאזיס. 

 

מוקד הצטרפות, אפליה ובירוקרטיה 03-6247611

אגודת הפסוריאזיס הישראלית מובילה את חוד החנית לשיפור איכות החיים של חולי הפסוריאזיס בישראל, ואחראית על ייצוג החולים בקרב קובעי המדיניות בישראל. האגודה פועלת למען רווחת חבריה החולים ומספקת מגוון רחב ומתחדש של שירותים בריאותיים מקצועיים, חברתיים, תרבותיים וכלכליים. האגודה קוראת לחולי פסוריאזיס לא להתמודד לבד ולהצטרף לחברות באגודה כמו גם לפנות אליה אם נתקלו באפליה במסגרות שונות או בבירוקרטיה מול הרשויות למוקד המאויש 24 שעות ביממה בטלפון שמספרו 03-6247611 וכן לשמור על קשר בפייסבוק ולבקר גם באתר האינטרנט.

לינק לקמפיין: https://goo.gl/xU8tMA

נמסר על ידי נאוה עינבר, דוברת אגודת הפסוריאזיס הישראלית

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<