חדשות

הסיכון ל-Long COVID נמוך משמעותית לאחר הדבקה בווריאנט אומיקרון לעומת ווריאנט דלתא (The Lancet)

19/06/2022

 

ווריאנט אומיקרון של נגיף הקורונה כרוך בסיכון נמוך כפליים מווריאנט דלתא להתפתחות תסמינים ממושכים של נגיף הקורונה (Long COVID), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Lancet.  במקביל, כ-5% מהחולים שנדבקו בווריאנט האומיקרון עדיין חווים תסמינים דוגמת ערפול מוחי, עייפות, כאבי ראש, בעיות לב וסוגיות רפואיות אחרות לפחות חודש לאחר ההדבקה בזיהום.

 

החוקרים ביקשו לקבוע אם הסיכון להתפתחות Long COVID בתקופת גל אומיקרון דומה לסיכון שתואר במהלך גל הדלתא. לשם כך, הם אספו נתונים אודות עשרות אלפי חולים שנמצאו חיוביי לנגיף הקורונה במטרה לקבוע את הסיכון ל-Long COVID עם ווריאנטים שונים.

 

במסגרת המחקר נערכה השוואה בין למעלה מ-56,000 חולים בבריטניה שנדבקו בווריאנט אומיקרון בין דצמבר 2021 ועד מרץ 2022 אל מול למעלה מ-41,000 חולים מבריטניה שנדבקו בווריאנט דלתא בין יוני 2021 ועד נובמבר 2021.

 

החוקרים עקבו אחר התסמינים של החולים באמצעות אפליקציית COVID Symptom Study. אלו שנדבקו בווריאנט אומיקרון היו בסיכון נמוך במחצית, בהשוואה לאלו שנדבקו בווריאנט דלתא, לחוות בעיות רפואיות כחודש מאוחר יותר. הסיכוי להתפתחות Long COVID לאחר הדבקה בווריאנט אומיקרון עמד על 4.5% לעומת 10.8% לאחר הדבקה בווריאנט דלתא.

 

הסיכון המופחת מהווה בשורות חשובות מאחר ווריאנט אומיקרון מאוד מדבק כך שתתכן הדבקה מהירה של חולים רבים. במידה והסיכון ל-Long COVID היה דומה לזה של ווריאנט דלתא או גבוה יותר, אזי מספר החולים עם Long COVID היה צפוי להיות גבוה מאוד. עם זאת, משמעות הסיכון המופחת ל-Long COVID בעקבות הדבקה בווריאנט אומיקרון כי החולים לא צריכים לחשוש מפני התסמינים הממושכים לאחר הזיהום.

 

החוקרים לא בחנו את השאלה מדוע ווריאנט אומיקרון מלווה בסיכון מופחת ל-Long COVID, אם כי הערכתם היא כי הסיבה נעוצה בגורם האחראי לכך שזיהום בווריאנט זה כרוך בסיכון מופחת להתפתחות מחלה חמורה.

 

The Lancet, 2022

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<