הודעות אירגונים

''סוכרת יכולה לפגוע בכולם'': קמפיין משותף במסגרת חודש המודעות לסוכרת של א.י.ל - אגודה ישראלית לסוכרת, האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל ועמותת 'מהיום' במטרה להעלות את המודעות למחלת הסוכרת

10/11/2015

א.י.ל - אגודה ישראלית לסוכרת, האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל ועמותת "מהיום-הפורום הישראלי לאורח חיים בריא" משיקות קמפיין משותף במסגרת חודש המודעות העולמי לסוכרת, בשם "סוכרת יכולה לפגוע בכולם!". יום הסוכרת הבינלאומי, שיצוין ברחבי העולם ובישראל ב-14/11, זוכה בשנים האחרונות לתשומת לב מיוחדת בשל מספר החולים המזנק, העומד כיום  על כ-380 מליון מאובחנים ברחבי העולם.

לקראת יום המודעות יעלו החל מה-8/11 תשדירי רדיו, סרטון ומודעות וידאו בפייסבוק שיובילו כולם אל אתר אינטרנט ייעודי שיפנה את הציבור לקבלת מידע נרחב על מחלת הסוכרת, הן מסוג 1 והן מסוג 2, הטיפול בה והאפשרות למנוע את התפשטותה של סוכרת מסוג 2 באמצעות אורח חיים בריא.

מטרתו של הקמפיין הינה להעלות את המודעות למחלת הסוכרת בקרב החברה הישראלית.
מדובר בקמפיין ראשון מסוגו, אשר משלב התייחסות גם לסוכרת סוג 1 (סוכרת נעורים) וגם לסוכרת סוג 2. באמצעותו, שואפות העמותות להביא לידיעת הציבור הרחב את היקף התחלואה בישראל שנמצאת בעלייה בכל חלקי הארץ, לנפץ את המיתוסים לגבי גיל החולים בסוכרת ('סוכרת נעורים' אינה מחלה רק של ילדים, סוכרת מסוג 2 אינה נחלת קשישים בלבד) ולהדגיש את יכולתה של הסוכרת לפגוע בכל אחד.

כחלק מכך, תשדירי הרדיו וסרטון הקמפיין כוללים אנשים מכל שכבות הגיל באוכלוסייה, בהם הורים וילדים. לדוגמא, הסרטון מציג משפחה ישראלית בשעת סעודה, כאשר החשש שמא אחד מבני המשפחה לקה בסוכרת מדאיג את אב המשפחה והוא רואה בעיני רוחו איך כל אחד ואחת מיושבי השולחן - עלול לחלות בה.  

נובמבר הוא חודש המודעות הבינלאומי לסוכרת, מחלה אשר הוכרזה על ידי האו"ם כמגפה של המאה ה-21. לפני כ-20 שנה, בשנת 1990, מספרם של חולי הסוכרת בישראל עמד על
כ-200 אלף חולים, אולם כיום מספרם מוערך בכחצי מיליון, זאת לצד לפחות חצי מיליון נוספים הנמצאים במצב של טרום סוכרת ועוד כ-200 אלף שאינם מאובחנים. מדי יום, 7 בני אדם מתים בשל המחלה הקשה או מסיבוכיה. גילוי מוקדם של מחלת הסוכרת, בין אם מדובר בסוכרת מסוג 1 (סוכרת נעורים) או בסוכרת סוג 2, עשוי למנוע סיבוכים קשים ואף מוות ומסייע לטיפול נכון.

מוטי פרלמוטר, מנכ"ל א.י.ל, אגודה ישראלית לסוכרת: "מתוך כ-450,000 המאובחנים בסוכרת מסוג 2, כמחציתם אינם מאוזנים. הקפדה על טיפול תרופתי נכון לאנשים עם סוכרת ושמירה על אורח חיים בריא הכולל תזונה ופעילות גופנית מבוקרות, גם לטרום סוכרתיים, עשויים למתן באופן משמעותי את קצב התפשטות המחלה וסיבוכיה, תוך שיפור איכות חייהם של חולים רבים. בחרנו לאגד ידיים, שלושת הגופים, למען המטרה החשובה הזו. אנשים צריכים להבין שסוכרת עלולה לפגוע בכל אחד מהם, ומכאן החשיבות לגילוי מוקדם. אגודה ישראלית לסוכרת פועלת בכל הארץ באמצעות ניידת ובמוקדי אירועים המוניים שונים לאבחון מוקדם של המחלה. אנו קוראים לציבור ללכת ולהיבדק".

מדי יעקבזון, מנכ"לית אגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל: "חברנו לקמפיין ייחודי מתוך אמונה משותפת כי המודעות למחלת הסוכרת הינה סוגיה בעלת חשיבות קריטית. מאחר וסוכרת מסוג 1 היא מחלה כרונית שעלולה להתפרץ הן בקרב ילדים והן בקרב מבוגרים, בחרנו השנה לשים דגש על העלאת המודעות לתסמיני המחלה בקרב צעירים ומבוגרים כאחד. אנו באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1), ממשיכים לפעול במרץ לשינוי המציאות עבור הסוכרתיים באמצעות מחקר למציאת מרפא למחלה, ייצוג האינטרסים מול הגופים הממשלתיים והציבוריים וסיוע בהתמודדות היומיומית לסוכרתיים ובני משפחותיהם".

איילת מייזנר, מנכ"לית עמותת "מהיום - הפורום הישראלי לאורח חיים בריא": "כמעט ואין אדם בישראל שלא מכיר קרוב משפחה או חבר, שחולה בסוכרת. אך אנשים לא מקישים מכך שסך כל המקרים מסתכם במספרים מבהילים ובבעיה לאומית ממדרגה ראשונה. חוקרים מנבאים שבשנת 2030 יהיו מיליון ורבע חולי סוכרת בישראל, כאשר כבר היום מהווה הסוכרת נטל על מערכת הבריאות הישראלית, הטיפול במחלה ובסיבוכיה מגיע לכ-20% מההוצאות הלאומיות לבריאות. אבחון מוקדם ושמירה על אורח חיים בריא עשוי לעקב התפתחות המחלה וסיבוכיה. נדרשת תוכנית לאומית כוללת למניעת השמנת יתר וסוכרת ואנו קוראים לממשלה קדם זאת באופן הדחוף ביותר. כמו כן, אנו קוראים לחולי הסוכרת ולכלל אזרחי ישראל לקבל החלטה בריאה - לשמור על משקל גוף תקין ולאמץ מהיום אורח חיים המשלב פעילות גופנית בשגרה היומיומית ותזונה מאוזנת ומגוונת".

למידע נוסף בקרו באתר הקמפיין "סוכרת יכולה לפגוע בכולם":  (לחצו כאן)

להאזנה לתשדיר הרדיו: (לחצו כאן)

 

א.י.ל, אגודה ישראלית לסוכרת – http://www.sukeret.co.il

האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל – http://www.jdrf.org.il

עמותת "מהיום" - https://www.facebook.com/optimisticside/?fref=ts

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<