חדשות

ההשפעה של אקנה על איכות החיים והבריאות הנפשית של נשים מבוגרות (JAMA Dermatol)

01/08/2021

 

נשים מבוגרות עם אקנה מדווחת על השפע המשמעותית של הבעיות העוריות על חייהן, כולל חששות בנוגע למראה החיצוני, השפעה על הבריאות הנפשית והפרעה לחיים אישיים ומקצועיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעמים רבות נשים מבוגרות ממשיכות לסבול מאקנה. עם זאת, אין מחקרים רבים להערכת ההשפעה של אקנה על חייהן של נשים מבוגרות וזו הייתה מטרת המחקר הנוכחי.

 

החוקרים בחנו את הנתונים מראיונות עם 50 נשים בגילאי 18-40 שנים (גיל ממוצע של 28 שנים) עם אקנה בדרגה בינונית-עד-חמורה, אשר דיווחו על חששות על-רקע אקנה בנוגע למראה החיצוני, עם השפעה על חיי החברה, חיים מקצועיים וחיים אישיים, כאשר חלק גדול מהן שינו את התנהגותן בשל הבעיה העורית. דיכאון, חרדה ובידוד חברתי דווחו בשכיחות גבוהה.

 

המשתתפות תיארו טיפול מוצלח כטיפול אשר הביא לריפוי מלא של העור לאורך הזמן או מספר נגעים בר-טיפול. חלק גדול מהמשתתפות דיווחו על תסכול במציאת רופא עור עימו חש בנוח ועם זיהוי טיפולים יעילים לאקנה.

 

ממצאי המחקר מעידים כי נשים עם אקנה מתמודדות עם חששות בנוגע למראה החיצוני וכן עם השלכות נפשיות של המחלה העורית והפרעה לחייהן האישיים והמקצועיים. בנוסף, חלק גדול מהנשים מתארות קשיים במציאת טיפולים יעילים וגישה לטיפול.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין את גישות הטיפול הטובות ביותר בנשים עם אקנה ולשפר את תוצאות הטיפול באוכלוסיה זו.

 

JAMA Dermatol. Published online July 28, 2021.

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני