חדשות

אימון גופני מביא לשיפור באיכות החיים, ביכולת ההליכה ובכוח השריר בסובלים מ- ankylosing spondylitis (מדסקייפ, מתוך קונגרס EULAR)

24/06/2013

מאת מערכת אי-מד

 

מחקר חדש מברזיל מצא כי תרגול באמצעות כדור אימון (exercise ball) משפר את כח השריר ואת יכולת ההליכה אצל מטופלים הסובלים מ- ankylosing spondylitis (AS) כמו גם את איכות החיים, ללא החמרה של פעילות המחלה.  המחקר הוצג בקונגרס השנתי של ה- European League Against Rheumatism (EULAR).

 

60 המשתתפים טופלו בטיפול תרופתי סטנדרטי במשך שלושה חודשים לפחות לפני שהוכנסו למחקר והמשיכו ליטול את התרופות במהלכו. מחצית מהמשתתפים הופנו לקבוצת אימון הכדור והמחצית הנותרת לא הונחתה לבצע פעילות גופנית ושימשה כקבוצת ביקורת. הקבוצות היו דומות מבחינת המאפיינים הדמוגרפיים והקליניים.  המטופלים שהופנו לקבוצת האימון עם הכדור ביצעו שמונה תרגילים בעזרתו, פעמיים בשבוע במשך 40 דקות בכל פעם, במשך 16 שבועות. האימונים עצמם נערכו בעזרת משקולות בעומס שנקבע מחדש מדי ארבעה שבועות.

 

החוקרים מצאו כי ניכר שיפור מובהק בכוח השריר אצל המטופלים בקבוצת האימון מתחילת הטיפול ועד לתום המחקר, בהשוואה לקבוצת הביקורת (עבור תרגילי בטן, = .003, עבור תרגילי חתירה, = .02, עבור כפיפות, = .01, עבור אימון של התלת ראשי (= .021) ועבור תרגול reverse fly exercises , = .02. שיפור ניכר גם במבחן ההליכה לשש דקות (= .005).   האימון לא הביא להחמרה כלשהי בפעילות המחלה (החוקרים בחנו זאת בעזרת אינדקס Bath   ) ולא נראה הבדל בתנועתיות עמוד השדרה בין שתי הקבוצות. המשתייכים לקבוצת האימון היו, באופן מובהק, מרוצים יותר מהטיפול בהשוואה לקבוצת הביקורת, אך כשענו על סקר בריאות SF-36)), שתי הקבוצות דיווחו על איכות חיים דומה.

 

עם תום תקופת המחקר, מעוניינים החוקרים להמשיך ולבחון האם המטופלים בקבוצת האימון המשיכו את שגרת התרגולים; מחקר קודם שנערך בקבוצת מטופלים עם AS שאומנה באמצעות אימון קרדיווסקולרי מצא כי בין 60-70% מהמטופלים המשיכו בשגרת האימון גם בתום המחקר, וגם במקרה שלנו החוקרים טוענים כי הם אופטימיים לגבי ההתמדה של המטופלים באימונים בשל התועלת הרבה שהפיקו מהם. הם מקווים לדווח ולדון בממצאי ההמשך בכנס שיערך בשנה הבאה.

 

לכתבה במדסקייפ

 

European League Against Rheumatism (EULAR) Congress 2013

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני