חדשות

ההשפעה של צריכת אבוקדו על הרכב החיידקים במערכת העיכול במבוגרים (The Journal of Nutrition)

23/08/2020

 

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכה יומית של אבוקדו הובילה להפחתת ריכוזי חומצת מרה בצואה, לצד עליה בחומצות שומן וחומצות שומן קצרות-שרשרות בצואה ועליה בשכיחות חיידקים היכולים להתסיס סיבים.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של צריכת אבוקדו על המיקרוביום של מערכת העיכול. הם התבססו על נתוני מחקר PATH (Perse Americana for Total Health) והשלימו ניתוח של הנתונים במטרה לקבוע את הקשר בין הרכב החיידקים והמטבוליים בצואה וסמני בריאות.

 

מדגם המחקר כלל 163 מבוגרים בגילאי 25-45 שנים שנכללו במחקר PATH, מחקר בן 12 שבועות בו המשתתפים חולקו באקראי לצריכת ארוחות בעלות הרכב קלוריות דומה עם ובלי אבוקדו, אשר ניתן פעם ביום למשך 12 שבועות.

 

המיקרוביום של הצואה נבחן עם ריצוף גן 16S ribosomal RNA וניתוח DADA2 ו-QIIME2. בנוסף, החוקרים כימתו את ריכוזי חומצות שומן וחומצות מרה בצואה.

 

מהנתונים עולה כי צריכת אבוקדו לוותה בעליה במגוון החיידקים במעי (שונות אלפא) עם עליה בריכוזי Faecalibacterium, Lachnospira ו-Alistipes בין 26% ו-65%, בהשוואה לקבוצת הביקורת. בקבוצת האבוקדו נרשמה עליה של 18% באצטט בצואה, עליה של 70% בחומצה סטארית ועליה של 98% בריכוזי חומצה פלמיטית, בהשוואה לקבוצת הביקורת, בעוד שריכוזי חומצות מרה כולית וחומצה כנודאוקסיכולית היו נמוכים ב-91% ו-57%, בהתאמה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על לצריכת אבוקדו עשויה להיות השפעה על הפיזיולוגיה של מערכת העיכול וכן על הרכב ותפקוד החיידקים במעי.

 

The Journal of Nutrition, 17 August 2020

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני