חדשות

תוצאות מבטיחות לטיפולים משמרי-שלפוחית כנגד סרטן שלפוחית (European Urology Oncology)

12/04/2020

 

מספר טיפולים משמרי-שלפוחית הובילו לשיפור שיעורי התגובה וההישרדות של חולים עם סרטן שלפוחית שד שלא חדר לשכבת השריר ואובחנו עם הישנות ממאירות לאחר טיפול BCG (Bacillus Calmette Guerin), כך עולה מסקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת European Urology Oncology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום, אין טיפול סטנדרטי בחולים עם סרטן שלפוחית שתן שאינו חודר לשכבת השריר בהם תועדה הישנות לאחר טיפול BCG. למרות שמומלצת כריתה רדיקאלית של השלפוחית, חולים רבים מסרבים להתערבות זו, או שאינם מתאימים לגישה זו. מטרת הסקירה הנוכחית הייתה לבחון את העדויות אודות הבטיחות והיעילות של הטיפולים הזמינים וטיפולים חדשים בחולים אלו.

 

החוקרים השלימו סקירה שיטתית בחיפוש אחר מחקרים במאגרי MEDLINE, Embase ו-Cochrane Controlled Register of Trials בין ינואר 2007 עד יוני 2019. החיפוש הוביל לזיהוי 30 פרסומים עם נתונים מ-23 מחקרים ששימשו למטה-אנליזה, כולל 17 מחקרים שכללו זרוע יחידה.

 

מהממצאים עולה כי תוצאי הבטיחות והיעילות השתנו באופן נרחב בין מחקרים, כאשר ההטרוגניות הייתה נמוכה בניתוחים לפי תתי-קבוצות.

 

שיעורי התגובה לאחר 12 חודשים עמדו על 24% (רווח בר-סמך 95% של 16-32%) במחקרים שכללו לפחות 2 מחזורי טיפול BCG קודמים ועל 36% (רווח בר-סמך 95% של 25-47%) במחקרים שכללו לפחות מחזור BCG אחד. במחקרים בהם לפחות 50% מהחולים אובחנו עם CIS (Carcinoma In Situ) שיעורי התגובה היו נמוכים יותר.

 

במחקרים בהם לפחות 50% מהחולים אובחנו עם CIS, שיעורי תגובה מלאה/הישרדות ללא-הישנות/הישרדות ללא-מחלה נעו בין 10% עם Valrubicin ועד 48% עם Mitomycin C, בעוד שבמחקרים בהם פחות מ-50% מהחולים אובחנו עם CIS השיעורים נעו בין 47% עם משלב BCG ואינטרפרון ועד 62% עם Mitomycin C.

 

בתת-קבוצה של חולים שקיבלו לפחות שני מחזורי BCG קודמים, שיעורי תגובה מלאה/הישרדות ללא-הישנות/הישרדות ללא-מחלה לאחר שלושה חודשים היו הגבוהים ביותר עם Paclitaxel וחומצה היאלרונית (73%) ו-Nadofaragene Firadenovec (68%), בעוד שהשיעורים הגבוהים ביותר לאחר שנה אחת תועדו עם Nadofaragene (37%) והשיעורים הנמוכים ביותר זוהו עם Paclitaxel וחומצה היאלרונית (9%).

 

שיעורי אירועים חריגים על-רקע הטיפול נעו בין 9.1% עם Paclitaxel וחומצה היא לרונית ועד 85% עם Nadofaragene.

 

החוקרים כותבים כי השונות הניכרת בבטיחות ויעילות הטיפול מדגישה את הצורך בדיווח עקבי על תוצאי סיום ועל הגדרות אוכלוסיות חולים.

 

European Urology Oncology, online March 19, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני