חדשות

המשך טיפול באפיקסבן במהלך אבלציה לטיפול בפרפור פרוזדורים במטופלים בסיכון גבוה היא חלופה אפקטיבית ובטוחה ל-VKA (מחקר AXAFA – AFNET 5)

09/05/2018

מאת מערכת אי-מד

על פי ממצאי המחקר AXAFA – AFNET 5 שהוצגו בכנס ה- EHRA האחרון שנערך בברצלונה נמצא כי אבלציה של פרפור פרוזדורים עם המשך טיפול של אפיקסבן לא מעלה את הסיכון לשבץ מוחי או לדימום בהשוואה לקומדין. כמו כן, נראה שהשפעה החיובית על התפקוד הקוגניטיבי דומה בשתי התרופות במטופלים אלה.

בשנים האחרונות הולך וגדל השימוש באבלציה לטיפול בפרפור פרוזדורים.

פרופ' פאולוס קירכוף, החוקר הראשי של המחקר מסביר: "בשנים האחרונות השימוש באבלציה באמצעות צנתר הולך ועולה  בכדי  לטפל בסימפטומים של הפרעת הקצב מסוג פרפור פרוזדורים. יחד עם זאת, הפרוצדורה עדיין מותירה מטופלים עם סיכון מסוים לשבץ, לדימום ואף לנגעים מוחיים אקוטים ושקטים. כמו כן, ידוע שאירועים טרומבוטיים עלולים לפגום בתפקוד הקוגניטיבי.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם כפי שנמצא עבור נוגדי הקרישה הפומיים החדשים האחרים (דביגטרן וריברוקסבן) , המשך הטיפול באפיקסבן בטוח באופן דומה בהשוואה ל-Vka .

להלן עיקרי נתוני ותוצאות המחקר:

  • במחקר נכללו 633 מטופלים באירופה ובארה"ב אשר קיבלו אפיקסבן או קומדין.
  • כל המטופלים במחקר היו עם גורמי סיכון לשבץ כאשר ממוצע הגילאים עמד על 64
  • שיעור הדימומים היה נמוך יחסית ועמד על מחצית מההערכה המוקדמת :  22 מטופלים בקבוצה של אפיקסבן לעומת 23 בקבוצה של הקומדין.
  • המחקר הראה שיעור נמוך במיוחד של מקרי שבץ מוחי . דווח על שני מקרים בלבד במהלך המחקר.
  • באמצעות  שימוש בסולם הערכה קוגניטיבי של מונטריאול – החוקרים מצאו שיפור קטן אך מובהק סטטיסטית בתפקוד הקוגניטיבי בשתי קבוצות המחקר.
  • תוצאות בדיקות ה- MRI שבוצעו ביותר ממחצית המשתתפים תוך 48 שעות ממועד האבלציה, הדגימו כי אין הבדל מובהק בין שתי זרועות המחקר באשר לנגעים מוחים איסכמיים.

עוד מוסיף החוקר לויאיג'י די ביאס כי "מחקר זה חשוב מאוד הודות לכך שהוא מדגים כי אסטרטגיה טיפולית של המשך ללא הפסקה של טיפול בנוגד הקרישה אפיקסבן במטופלים עם פרפור פרוזדרים וסיכון גבוה לשבץ אשר עוברים אבלציה באמצעות צנתר היא חלופה בטוחה ואפקטיבית ל-VKA "

לדיווח ב-DZHK

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני