חדשות

לקראת שבוע ההנקה מפרסם משרד הבריאות את החוזר להקמת בנק חלב אם

23/06/2014

הודעת משה''ב

לקראת שבוע ההנקה מפרסם ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, חוזר המפרט את הקריטריונים להקמת בנק חלב אם מוסדר.  משרד הבריאות מעודד בתי חולים להקים בנקי חלב אם.

בנקים לחלב אם,  נועדו לספק חלב אם מתורמות בריאות לתינוקות המאושפזים באותו מוסד, ואשר אימהותיהם אינן מסוגלות מסיבות כלשהן להניק או לספק חלב אם שאוב ליילוד.

בנק חלב אם אשר יעמוד בקריטריונים של משרד הבריאות,  יהיה רשאי לספק חלב אם מתורמות גם לבתי חולים ומוסדות אחרים, בתנאים שיקבעו מראש.  בתי חולים ירכשו או יקבלו חלב אם, מתורמת עבור תינוקות רק מבנק חלב אם מאושר על ידי משרד הבריאות.

בנק חלב אם ינוהל כיחידה עצמאית על ידי צוות ייעודי וקבוע. תפקידי הבנק יכללו את כל השלבים הדרושים לאספקת חלב אם מתורמות לתינוקות הזקוקים לו: החל מגיוס תורמות, דרך אישור כשירותן לתרום, הדרכתן, איסוף וטיפול נאות בתרומות החלב אספקת החלב לתינוקות, וכלה בביצוע בקרה על כל שלבי התהליך והמוצר הסופי.

ניהול הבנק יתבצע לפי העקרונות של נקודות קריטיות בתהליך הייצור (Hazard analysis and critical control points-- (HACCP. הטיפול בחלב-אם מהווה איזון בין הדרישות לבטיחות החלב לבין שמירה על המאפיינים התזונתיים והחיסוניים של החלב.

הבנק ינוהל בצורה המאפשרת עקיבות (traceability) של כל תרומה.

אישה אשר תתרום חלב אם לבנק לא תקבל תשלום עבור תרומתה. כמו כן, בית החולים לא יהיה רשאי לדרוש תשלום  מהורי ילוד מאושפז המקבל חלב אם מבנק חלב אם.

חלב אם מבנק החלב יוקצה על פי סדר עדיפויות שיקבע מראש ואשר מנהל הבנק או מי שהוסמך על ידו יהיה אחראי ליישמם.

הגדרת הדרישות והמאפיינים של תורמת החלב:

תורמת חלב אם תהיה אם מניקה , שאינה מעשנת, אינה צורכת סמים, אלכוהול ולא מקבלת תרופות או סובלת ממצבים העלולים לפגוע באיכות חלב האם, ומוכנה לשאוב חלב מעבר לכמות הנדרשת לתינוקה. יש לוודא שאספקת החלב לתינוק של התורמת מבוססת וששלומו של תינוקה הביולוגי לא ייפגע כתוצאה  מכך שאמו תורמת חלב לבנק.

לקריאת הנוהל המלא

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני