חדשות

ההשפעה על הרכב התזונה בתינוקות על הרכב המיקרוביום במערכת העיכול (JAMA Pediatr)

25/01/2016

 

הרכב המיקרוביום במערכת העיכול של תינוקות בגילאי שישה שבועות היה דומה בתינוקות שניזונו מפורמולה בלבד ובתינוקות שניזונו מפורמולה ומחלב אם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics.  בתינוקות שניזונו מחלב אם בלבד הרכב המיקרוביום היה שונה משמעותית מזה שתואר בתינוקות שניזונו מפורמולה בלבד או משילוב פורמולה עם חלב אם.  עם זאת, לאופן הלידה הייתה השפעה גדולה יותר מסוג התזונה על התפתחות המיקרוביום.

 

במסגרת המחקר סקרו החוקרים את הרשומות הרפואיות של 102 יילודים שהיו במעקב במסגרת מחקר New Hampshire Birth Cohort Study, במטרה לקבוע את שיטת הלידה ואופן ההזנה על בסיס שאלונים טלפוניים. הם בחנו את דגימות הצואה של התינוקות בגילאי שישה שבועות במטרה לקבוע את הרכב המיקרוביום ואת הקשר עם סוג הלידה, שיטת ההזנה והרכב המיקרוביום במערכת העיכול.

 

גיל ההיריון הממוצע של היילודים היה קרוב ל-40 שבועות, 70 יילודים נולדו לאחר לידה נרתיקית ו-32 לאחר ניתוח קיסרי.

 

במהלך ששת השבועות הראשונים לחיים, 70 יילודים ניזונו מחלב אם בלבד, 26 ניזונו מחלב אם ומפורמולה ושישה תינוקות ניזונו מפורמולה בלבד.

 

לאחר תקנון להשפעות של סוג ההזנה, שיטת הלידה נמצאה קשורה בקשר משמעותי יותר עם הרכב המיקרוביום של התינוקות.

 

מניתוח סטטיסטי עלה כי בתינוקות שניזונו מחלב אם בלבד אוכלוסיית המיקרוביום במערכת העיכול הייתה שונה מזו שתוארה בתינוקות שניזונו מפורמולה בלבד או אלו שניזונו מפורמולה וחלב אם. החוקרים לא זיהו הבדל מובהק סטטיסטית בהרכב המיקרוביום במערכת העיכול בין תינוקות שניזונו מחלב אם ופורמולה ובין אלו שניזונו מפורמולה בלבד.

 

עם זאת, מניתוח נוסף של הנתונים עלה כי ההבדלים בהרכב המיקרוביום שזוהו עם שיטות לידה שונות היו גדולים יותר מההבדלים שזוהו עם שיטות הזנה שונות.

 

JAMA Pediatr. Published online January 11, 2016

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני