חדשות

עדכון הנחיות ה-USPSTF בנושא הנקה (JAMA)

30/10/2016

הנחיות מעודכנות מטעם ה-USPSTF (US Preventive Services Task Force) ממשיכות להמליץ על התערבות תומכת במהלך ההיריון ומשכב לידה לאימהות המתכננות להניק את ילדיהן. יש עדויות לפיהן התערבויות התומכות בהנקה מובילות לעליה במשך ושיעורי הנקה, כולל הנקה בלבד.

 

המומחים השלימו סקירת עדויות שכללה 52 מחקרים. הם מדווחים כי התוצאות העולות מהמחקרים סותרות, אך מסכמים כי הדרכה ותמיכה בהנקה לוו בסיכוי גדול יותר להנקה וכן הנקה בלבד של יילודים מתחת לגיל 3 חודשים ובגילאי 3-6 חודשים, בהשוואה לטיפול סטנדרטי בלבד.

  

לפי ההערכות, ההתערבות לוותה בהשפעה חיובית על כל הנקה מתחת לגיל שלושה חודשים (יחס סיכון של 1.07) ובגילאי 3-6 חודשים (יחס סיכון של 1.11), כמו גם הנקה בלבד מתחת לגיל 3 חודשים (יחס סיכון של 1.21) ובגילאי 3-6 חודשים (יחס סיכון של 1.20). בגיל שישה חודשים, התערבויות פרטניות לוו בעליה של 16% בסיכוי להנקה בלבד, אך ללא הבדל בהנקה בכללותה.

 

התערבויות רבות במהלך ההיריון, סביב הלידה ולאחר הלידה נמצאו יעילות יותר מהתערבות בנקודת זמן אחת בלבד. עם זאת, אין עדויות רבות בנושא הקשר בין התערבויות מערכתיות ושיעורי הנקה. ההתערבות המקובלת ביותר היא Baby-Friendly Hospital Initiative, הכוללת עשרה צעדים אותם ניתן לאמץ בבתי חולים לעידוד הנקה, דוגמת סיוע לאם בהנקה בשעה הראשונה לאחר הלידה ושמירת התינוק עם האם במהלך 24 שעות ביממה.

 

למרות שאין נתונים רבים אודות נזקים אפשריים עקב התערבויות לעידוד הנקה, הפוטנציאל לסיבוכים חמורים הוא קטן. נזקים אפשריים עשויים לכלול תחושת אשמה בשל אי-הנקה, חרדה מוגברת בנושא הנקה ועליה בדיכאון לאחר לידה. לכן, על רופאים לכבד את האוטונומיה של נשים בהחלטתן בנושא הנקה.

  

בשורה התחתונה, מומחי ה-USPSTF ממליצים על התערבויות במהלך היריון ולאחר לידה במטרה לעודד הנקה.

 

  

JAMA. 2016;316:1685-1705

 

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני