חדשות

פסטור עשוי לנטרל נגיפי קורונה בחלב אם (Pediatrics)

22/12/2020

 

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר קטן, מהן עולה כי פסטור הביא לנטרול יעיל של נוכחות נגיפי קורונה בחלב אם.

 

להערכת ההשפעה של פסטור על רמות הנגיף בחלב שד, חוקרים אספו דגימות חלב מחמש תורמות בריאות, הוסיפו לדגימה אחד מחמישה בידודים שונים של נגיף הקורונה ובחנו את יכולת ההדבקה של הנגיף לאחר 30 דקות בטמפרטורת חדר או בטמפרטורת פסטור של 63 מעלות צלזיוס.

 

לאחר 30 דקות בטמפרטורת חדר, כל חמש הדגימות עדיין היו מדבקות, אך החוקרים זיהו ירידה של 40.9-92.8% בטיטר הנגיף בהשוואה למצע ביקורת. ממצא זה עשוי לנבוע מהתכונות האנטי-ויראליות של חומצות שומן חופשיות חלב שד.

 

פסטור בשיטת Holder Pasteurization – חימום ל-63 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות, הוביל לחיסול מלא של יכולת ההדבקה של כל נגיפי הקורונה.

 

למרות שהנגיף המדבק עדיין לא זוהה בחלב אם, ממצאים אלו צריכים לשמש כמקור הרגעה לרופאים ולמטפלים במקרים בהם חלב אם מהווה את המקור העיקרי להזנת תינוקות.

 

מתן חלב אם מפוסטר מהווה חלופה לפורמולה לתינוקות, בה אין חלק גדול מהתכונות המועילות של חלב אם. למרות שהנגיף המדבק לא בודד מחלב אם, ללא עדויות נוספות בנושא לא ניתן להתעלם מהאפשרות לנוכחות רנ"א נגיפי והסיכון להדבקת התינוק.

 

עד כה לא דווח על מקרה הדבקה מאם לילד דרך חלב אם ולכן ארגון הבריאות העולמי מעודד המשך הנקה גם בנשים חיוביות לנגיף הקורונה, מאחר והתועלת עולה על הסיכונים האפשריים להדבקה בנגיף.

 

ה-American Academy of Pediatrics מייעץ בשלב זה על הנקה ישירה, תוך עידוד אימהות להקפיד על רחצת ידיים ועטיית מסכה. במידה ואם שנדבקה בנגיף בוחרת שלא להניק את התינוק, היא יכולה לשאוב חלב לאחר רחצת ידיים ואדם אחר יכול לתת את החלב לתינוק.

 

Pediatrics, online December 17, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני