חדשות

גורמים המנבאים תמותה לאחר תסמונת כלילית חדה בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (Heart)

18/05/2016

 

במאמר שפורסם בכתב העת Heart מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי מדד GRACE (Global Registry of Acute Coronary Events) מספק תת הערכה של הסיכון לתמותה של חולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD או Chronic Obstructive Pulmonary Disease). ניתן לשפר את הדיוק של המודל ע"י הוספת COPD למשוואה, או ע"י הכפלת מדד GRACE ב-1.3 באוכלוסיית חולים זו.

 

מטרת המחקר הייתה לבחון את הדיוק של מדד GRACE בניבוי תמותה לאחר שישה חודשים בחולים עם COPD ולבחון כיצד ניתן לשפר מודל חיזוי זה.

 

החוקרים אספו נתונים אודות 481,849 חולים עם תסמונת כלילית חדה, שאושפזו לבתי חולים בין ינואר 2003 ועד יוני 2013 ממאגר MINAP (Myocardial Ischemia National Audit Project) והשוו את הסיכון לתמותה בין חולים עם COPD ובין אלו ללא מחלת הריאות לאחר שישה חודשים, תוך תקנון לסיכון החזוי לתמותה. הם ביקשו לבחון אם מספר שינויים מביאים לשיפור דיוק מדד GRACE באוכלוסיית חולים זו.

 

הסיכון לתמותה לאחר תקנון למדד GRACE ניבא כי הסיכון לתמותה היה גבוה יותר בחולים עם COPD בהשוואה לחולים אחרים (סיכון יחסי של 1.29). תוספת עישון למודל GRACE לא הביאה לשיפור הדיוק בחולים עם COPD. הוספת COPD למודל (סיכון יחסי של 1.00) או הכפלת מדד GRACE ב-1.3 הובילה לדיוק טוב יותר (סיכון יחסי של 0.99).

 

משמעות  הממצאים היא כי שליש מהחולים עם COPD מסווגים כיום כבעלי סיכון נמוך ולמעשה מצויים בסיכון בינוני לתמותה, ויש לשקול טיפול אגרסיבי ומוקדם יותר לאחר אוטם שריר הלב ללא עליות מקטע ST או אנגינה לא-יציבה.

 

Heart

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני