חדשות

להרכב הגנטי תפקיד מוגבל בחיזוי הסיכון להתלקחויות COPD ותגובה לטיפול (Respir Med)

30/08/2021

 

וריאנטים גנטיים נפוצים אינם משחקים תפקיד חשוב בחיזוי הסיכון להתלקחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD) או את התגובה לטיפול משולש בחולים אלו, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Respiratory Medicine.

 

למרות שמחקר GWAS (Genome-Wide Association Studies) דיווחו על למעלה מ-20 אתרים גנטיים הקשורים עם הסיכון ל-COPD, אין נתונים רבים אודות ההרכב הגנטי העשוי להשפיע על הסיכון להתלקחויות של מחלת הריאות או התגובה לטיפול.

 

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבסיס הגנטי להתלקחות חדה של COPD ב-19,841 משתתפים (40% נשים) מ-23 מחקרים קליניים ושני מחקרי עוקבה. החוקרים בחנו את ההשפעות הפרמקו-גנטיות בהתלקחות COPD ב-8,439 חולים עם מחלת ריאות בדרגה בינונית-עד-חמורה עם שיעורי התלקחות, תפקוד ריאתי ואיכות החיים.

 

מהנתונים עולה כי ב-35% מהמשתתפים לא תועדו התלקחויות בדרגה בינונית-עד-חמורה, ב-46% תועדה לפחות התלקחות אחת בדרגה מתונה אך ללא התלקחויות חמורות, ב-12% דווח על לפחות התלקחות חמורה אחת אך ללא התלקחויות מתונה וב-7% דווח על התלקחות בדרגה בינונית ובדרגה חמורה.

 

החוקרים לא זיהו כל קשר מובהק סטטיסטית בין התגובה לטיפול משולש במשלב Trelegy Ellipta עם Fluticasone Furoate, Umeclidinium Bromide ו-Vilanterol כנגד התלקחות חדה של מחלת הריאות. הממצאים הצביעו על קשר מובהק סטטיסטית עם שיעור התלקחות בדרגה בינונית-עד-חמורה ובין MAPK8 (Mitogen-Activated Protein Kinase 8) בקרב משתתפים שנטלו טיפול ב-Fluticasone Furoate עם ריכוז אאזנופילים התחלתי של 150 תאים/מיקרוליטר ומעלה.

 

מניתוח פוסט-הוק עלה קשר בין Azurocidin 1 ובין שיעור התלקחויות בדרגה בינונית-עד-חמורה, כאשר הנתונים נבחנו לפי היסטוריית התלקחויות. בנוסף, Azurocidin 1 נקשר בקשר מובהק סטטיסטית עם שיעור שנתי ירוד של התלקחויות בדרגה בינונית-עד-חמורה תחת טיפול בקרב משתתפים שטופלו ב-Fluticasone Furoate/Vilanterol עם היסטוריה של התלקחויות תדירות.

 

לאור ממצאי המחקר, החוקרים קובעים כי לגנטיקה אין תפקיד משמעותי בהתלקחויות מחלת ריאות חסימתית כרונית או בחיזוי התגובה לטיפול משולש במקרים אלו.

 

Respir Med. 2021

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני