חדשות

טרנסאמידציה של קמח עשויה להפחית את רעילותו בחולי צליאק (מתוך Gastroenterology)

29/10/2007

מחקרים שנעשו In vitro מציעים, כי טרנסאמידציה של קמח חיטה יכולה לשמש לניקוי גלוטן, ולמנוע תגובות הנראות באופן טיפוסי לאחר אכילתו בחולים עם מחלת צליאק.

 

החוקרים מציינים, כי הטיפול האינזימטי בקמח חיטה עם טרנסגלוטאמינז מיקרוביאלי וליזין-מתיל-אסטר גרם לירידה דרסטית של התגובה הדלקתית ע"י הלימפוציטים במעי, המשחקים תפקיד בסיסי בפתוגנזה של מחלת הצליאק.

 

במהדורת ספטמבר של Gastroenterology החוקרים מדווחים על סדרת ניסויים, המכוונים להפחתת רגישות למזון ע"י עיכוב פעילות הגלוטן.

 

המחקרים כללו מבחני תגר לשורות תאי T ממערכת העיכול הספציפיים לגליאדין, שמוצו מדגימות ביופסיה מ-12 חולים עם מחלת צליאק, בעזרת תכשירי אנטיגן שונים.

 

נמצא, כי קמח שטופל עם טרנסגלוטאמינז מיקרוביאלי וליזין-מתיל-אסטר היה יעיל מאוד בחסימת פעילות תאי T, המשופעלים ע"י גליאדין.

 

לדברי החוקרים, ממצאים אלה סוללים את הדרך למחקרים קליניים שיתמקדו בשילוב דייסות טוקסיות לתזונה של חולי הצליאק.

 

 

Gastroenterology 2007;133:780-789

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני