חדשות

חשיבות בדיקות מעבדה למחלת צליאק בילדים (Pediatrics)

30/08/2016

 

למרות שבילדים רבים עם מחלת צליאק תתכן הקלה בתסמינים עם דיאטה נטולת-גלוטן, עדיין יש מקום להשלים בדיקות דם במקרים אלו, כמו גם בדיקות נוספות לצורך אישור המחלה, כך טוענים מומחים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics.

 

המומחים כותבים כי המלצתם משקפת את ההנחיות לאבחנה של ההפרעה במבוגרים. מאחר ובילדים עשוי להיות קשר יותר להימנע כליל מגלוטן בתזונה, ייתכן כי הם יידרשו גם למעקב ממושך בכדי לתמוך בהרגלי תזונה נכונה ולזהות סיבוכים העשויים להתפתחות במקרים שאינם מטופלים היטב.

 

לצורך טיפול יעיל בילדים הסובלים ממחלת צליאק, על הרופאים וההורים להיות מודעים לבעיות הרגישות עימן מתמודדים הילדים, דוגמת קושי בהבנת המרכיבים באוכל או במשקה, לחץ חברתי לאכול ולשתות כמו חבריהם, חשש מגיחוך וסימון.

 

אחד המסרים העיקריים נוגע לכך שילדים יכולים ללמוד לנהל את הדיאטה שלהם. יש לשלב אותם בקניית מצרכים, תכנון תפריט, הערכת מסעדות, הזמנת מזון וארגון טיולים בנושא דיאטה נטולת-גלוטן. שנית, יש להשלים הערכה תקופתית של הילדים ע"י איש צוות רפואי המנוסה בטיפול במחלת צליאק.

 

בילדים עם מחלת צליאק נדרש גם ניטור הדוק להבטחת עליה הולמת במשקל ובגובה. חולים אלו בסיכון מוגבר גם להתפתחות סוכרת מסוג 1, כך שיש לנטר את רמות הסוכר בדמם, מעבר להפקדה על דיאטה נטולת גלוטן.

 

בהמשך הדרך, הילדים גם בסיכון מוגבר לנזק כבדי, בפרט עם הקפדה לא מספקת על דיאטה נטולת גלוטן. לפיכך, על רופאים לעקוב מקרוב אחר סימני אזהרה ואחר אופן האכילה של הילדים לצמצום הסיכויים לסיבוכים אלו.

 

Pediatrics 2016

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני