חדשות

הוספת חומצות אמינו מסועפות לדיאטה של מטופלים עם שחמת לאחר ארוע אנצפלופתי אינה מורידה סיכון לארוע חוזר (מתוך Am J Gastroenterol)

21/03/2011

מאת ד"ר אולה קראסיק

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון פברואר של כתב העת American Journal of Gastroenterology עולה כי הוספת חומצות אמינו מסועפות לדיאטה של מטופלים עם שחמת כבד לאחר ארוע של אנצפלופתיה מוחית אינה מורידה את הסיכון לארוע חוזר.

 

במחקר זה בדקו החוקרים השפעה ארוכת טווח של הוספת חומצות אמינו מסועפות, BCAA (או branched-chain amino acids ) לתזונה מבוקרת חלבונים במטופלים לאחר ארוע של אנצפלופתיה כבדית, או HE (כלומר hepatic encephalopathy ). במחקר אקראי, כפול-סמיות, רב-מרכזי זה השתתפו 116 מטופלים עם שחמת לאחר ארוע קודם של HE . כל המטופלים קיבלו תזונה מקובלת של 35 קילוקלוריות לק"ג ליום עם 0.7 גרם חלבון לק"ג ליום. קבוצת BCAA קיבלה בנוסף תוספת של 30 גרם של BCAA ביום. קבוצת הביקורת קיבלה תוספת של 30 גרם של maltodextrin (סוג של פוליסכריד) ביום (קבוצת MDX ). התערבות זו נמשכה 56 שבועות.

 

* הסיכון לארוע HE נוסף נמצא דומה בין שתי הקבוצות – 53% בקבוצת BCAA לעומת 66% בקבוצת MDX (עם P=0.274 ).

* מטופלים בקבוצת BCAA הציגו תוצאות טובות יותר בשני מבחנים נוירופסיכולוגיים, וכן הדגימו עלייה בהיקף שריר הזרוע.

* חזרה של HE נמצאה קשורה לרמת אלבומין נמוכה בבסיס, וכן לירידה ברמת הנתרן ועליה בקראטינין במהלך המעקב. מטופלים עם חזרה של HE לא השתפרו מבחינת תפקוד קוגניטיבי כולל.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי הוספת BCAA לדיאטה של מטופלים עם שחמת לאחר ארוע של אנצפלופתיה כבדית לא נמצא כמוריד הארעות חוזרת של אנצפלופתיה. אמנם הוספת BCAA התבטאה בשיפור קל במדדים נוירופסיכולוגיים, הדבר לא השפיע על איכות חיים.

 

Am J Gastroenterol February 2011

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני