חדשות

האם לתזונה עשויה להיות השפעה על הישרדות חולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום? (JAMA Netw Open)

02/11/2020

 

מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי בחולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום לדיאטה לא הייתה השפעה משמעותית על ההישרדות הכוללת.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין דיאטה ובין הישרדות חולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב I-III, אך אין נתונים רבים אודות השפעת דיאטה על חולים עם ממאירות בשלב IV. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין איכות הדיאטה ובין ההישרדות הכוללת בחולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום.

 

המחקר הפרוספקטיבי כלל חולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום שהשלימו שאלוני תזונה בתוך 4 שבועות מהתחלת קו-טיפול ראשון לממאירות. הדיאטות סווגו בהתאם למדדי AHEI (Alternative Healthy Eating Index), AMED (Alternate Mediterranean Diet), DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) ודפוסי תזונה מערבית. החוקרים בחנו את הסיכון להישרדות כוללת.

 

מדגם המחקר כלל 1,284 חולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום (גיל חציוני של 59 שנים, מדד מסת גוף חציוני של 27.2, 41% נשים). במהלך חציון מעקב של 73 שנים תועדו 1,100 מקרי תמותה.

 

החוקרים זיהו קשר שלילי בין מדד AMED ובין הסיכון לתמותה (יחס סיכון לחמישון עליון לעומת חמישון תחתון של 0.83, רווח בר-סמך 95% של 0.67-1.04), אך ההבדלים לא היו מובהקים סטטיסטית. לא נמצא קשר בין מדדים להערכת דפוסי תזונה אחרים ובין ההישרדות הכוללת של חולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים בהשפעה משמעותית של הרכב התזונה על הישרדות חולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום.

 

JAMA Netw Open 2020

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני