חדשות

מומחי ה-USPSTF תומכים בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (מתוך המלצות ה-USPSTF)

05/11/2020

 

יש להתחיל בבדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 שנים בכלל המבוגרים בסיכון ממוצע, ולהמשיך בבדיקות במרווחים המומלצים עד גיל 75 שנים, כך על-פי טיוטת המלצות מטעם ה-USPSTF (U.S. Preventive Services Task Force).

 

המומחים מסבירים כי סרטן מעי גס ורקטום הינו הגורם השלישי בשכיחותו לתמותה עקב ממאירות, אך למרות מחקרים שהעידו כי בדיקות סקר לממאירות עשויות להיות מצילות חיים, כ-25% מהמטופלים בגילאי 50-75 שנים מעולם לא השלימו בדיקות סקר.

 

העדכון הנוכחי של ההמלצות הינו בתגובה לעדויות שפורסמו לאחרונה לפיהן היארעות סרטן מעי גס ורקטום מצויה במגמת עליה במבוגרים מתחת לגיל 50 שנים. טיוטת ההמלצות התבססה על סקירה שיטתית להערכת היתרונות והנזקים של בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום במבוגרים בגילאי 40 שנים ומעלה.

 

ההמלצה מבוססת על עדויות בדירוג B, כך שישנה דרגת ודאות גבוהה כי סך התועלת היא מתונה או שישנה ודאות מתונה כי סך התועלת היא מתונה עד משמעותית.

 

ההמלצות העדכניות נוגעות לכלל המבוגרים בסיכון ממוצע, ללא תסמינים וללא היסטוריה אישית של סרטן מעי גס ורקטום או פוליפים וללא היסטוריה משפחתית או אישית של הפרעות גנטיות המלוות בסיכון מוגבר לממאירות של המעי הגס והרקטום.

 

המומחים מציינים כי גם איגוד ה-American Cancer Society ממליץ על התחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום בגיל 45 שנים באלו בסיכון ממוצע לממאירות. ה-American Gastroenterological Association ממליץ על התחלת בדיקות סקר מגיל 50 במבוגרים בסיכון ממוצע ומגיל 45 במטופלים שחורים.

 

עדיין ישנה המלצה חזקה בדירוג A להמשיך בדיקות סקר של מבוגרים בגילאי 50-75 שנים בהם אין גורמי סיכון לממאירות מעי גס ורקטום, בהתאם להנחיות משנת 2016.

 

פאנל המומחים ממשיך להמליץ כי ההחלטה על בדיקות סקר של אלו בגילאי 76-85 שנים תתקבל בכל מקרה לגופו. מבוגרים בתת-קבוצה זו צפויים לתועלת רבה יותר במידה ומעולם לא השלימו בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום.

 

מומחים בתחום מציינים כי התחלת בדיקות סקר בגיל צעיר יותר תמנע מספר גדול יותר של מקרי תמותה עקב סרטן מעי גס ורקטום.

 

לאחר השלמת הערות הציבור בעקבות פרסום טיוטת ההמלצות הללו, הטיוטה הסופית תחליף את ההנחיות משנת 2016 מטעם ה-USPSTF.

 

מתוך המלצות ה-USPSTF

 

לידיעה ב-MedPage Today

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני