חדשות

האם זיהום בנגיף הקורונה עלול להוביל להופעה פתאומית של אי-ספיקת לב? (J Am Coll Cardiol)

27/04/2021

 

מתוצאות מחקר חדש מניו-יורק, אשר פורסמו כמכתב בכתב העת Journal of the American College of Cardiology, עולה כי חולים שנדבקו בנגיף הקורונה והיו ללא היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית או גורמי סיכון קרדיווסקולאריים פיתחו במקרים נדירים אי-ספיקת לב במהלך המחלה הזיהומית.

 

החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 6,439 חולים מאושפזים בשל זיהום בנגיף הקורונה ומצא כי 0.6% פיתחו אי-ספיקת לב חדשה וב-6.6% הייתה היסטוריה של אי-ספיקת לב.

 

מבין 37 החולים שפיתחו אי-ספיקת לב חדשה, 13 התייצגו עם הלם (ארבעה מקרים של הלם קרדיוגני, שישה מקרים של הלם ספטי, שלושה מקרים מעורבים) וחמישה התייצגו עם תסמונת כלילית חדה. רק בשמונה חולים לא תועדה היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית או גורמי סיכון קרדיווסקולאריים, בעוד שב-14 חולים הייתה היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית וב-15 נוספים תועד לפחות גורם סיכון אחד.

 

שמונת החולים שפיתחו אי-ספיקת לב חדשה למרות העדר היסטוריה קרדיווסקולארית נטו להיות צעירים יותר ועם מדד מסת גוף נמוך יותר, כמו גם מספר קטן יותר של מחלות רקע, בהשוואה לחולים אחרים עם אי-ספיקת לב חדשה.

 

משך האשפוז של שמונת החולים הללו היה דומה לזה של חולים עם מחלה קרדיווסקולארית קיימת או גורמי סיכון קרדיווסקולאריים. עם זאת, חולים אלו נדרשו בשכיחות גבוהה יותר לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ והנשמה, עם סיכון נמוך יותר לתמותה באשפוז.

 

החוקרים כותבים כי חשוב עוד לנטר את החולים לאחר האשפוז בשל נגיף הקורונה לזיהוי סימנים ותסמינים של אי-ספיקת לב, על-בסיס מחקרים שהדגימו פיברוזיס בשריר הלב בבדיקת MRI לאחר הזיהום. עוד חשוב להבין את המנגנונים העומדים בבסיס הנזק על-רקע הזיהום הנגיפי.

 

J Am Coll Cardiol 2021; 2260-2262

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני