חדשות

התועלת של Dapagliflozin הוכחה כיעילה בכל רמות התפקוד הכלייתי (JAMA Cardiology)

01/05/2021

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שפורסם ב-JAMA Cardiology הראה כי Dapagliflozin, מעכב תעלות SGLT2, בעל יתרונות קרדיו-וסקולריים משמעותיים ועקביים בחולים בסיכון גבוה עם סוכרת מסוג 2 בכל רמות התפקוד הכלייתי.

" Dapagliflozinהפחית באופן עקבי את הסיכון היחסי לאירועים קרדיו-וסקולריים ללא קשר לקצב הסינון הגלומרולרי המשוער (eGFR) ולסטטוס האלבומינוריה באוכלוסייה רחבה של חולים עם סכרת מסוג 2. המחקר הראה כי חולים עם eGFR נמוך ואלבומינוריה הראו סיכון מוחלט מופחת משמעותית למוות קרדיו-וסקולרי ואשפוזים עקב אי ספיקת לב", אמר אחד מכותבי המחקר בראיון ל"רויטרס בריאות".

המחקר בחן את ההשפעה של Dapagliflozin, בהשוואה לפלצבו, בקרב יותר מ-17,000 חולים שסבלו או היו בסיכון למחלות לב וכלי דם. החולים סווגו לתתי קבוצות שנקבעו מראש לפי ה-eGFR הבסיסי, לפי יחס אלבומין לקריאטנין בשתן ולפי מספר סמני ה-CKD. 

היעילות הקלינית של dapagliflozin נמצאה עקבית בכל תתי-הקבוצות תפקודי כליות. "הממצאים מצביעים על כך שטיפול של 4 שנים ב-13 חולים עם eGFR נמוך מ-60 מ"ל/דקה/1.73 מ"ר ויחס אלבומין לקריאטנין של לפחות 30 מ"ג/גרם מונע אירוע אחד של מוות קרדיו-וסקולרי או אשפוז עקב אי ספיקת לב. נתונים אלה מצביעים על ניתוק לכאורה בין היעילות הקרדיו-וסקולרית של התרופה למדדי הסוכר של נוטלי התרופה ומציעים כי יש לשקול מתן מעכבי SGLT2 בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות כרונית להפחתת אירועים קרדיו-וסקולרים".

לכתבה ב-Medscape

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני