חדשות

ההשפעה של פורסיגה על תפקוד דיאסטולי בחולי סוכרת עם אי-ספיקת לב (Intern Med)

11/08/2021

 

לטיפול ב-Dapagliflozin (פורסיגה) השפעה חיובית על תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל בחולים עם סוכרת מסוג 2 ואי-ספיקת לב יציבה, בפרט בנוכחות הפרעות שומנים בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Internal Medicine.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של מעכבי SGLT-2 על תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל בחולים עם סוכרת מסוג 2 עם אי-ספיקת לב כרונית וגורמי סיכון קרדיווסקולאריים. הם בחנו את הנתונים ממחקר פרוספקטיבי קודם, בו העריכו את ההשפעה של פורסיגה על תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל בחולים עם סוכרת מסוג 2 ואי-ספיקת לב יציבה מחמישה מרכזים ביפן.

 

מדגם המחקר כלל חולים שנטלו לפחות תרופה אחת לסוכרת, שאינה ממשפחת מעכבי SGLT-2 שהחלו טיפול בפורסיגה. בדיקת אקו-לב בוצעה בתחילת המחקר ושישה חודשים לאחר מתן פורסיגה. גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, פרט לסוכרת מסוג 2, כללו גיל, מין, יתר לחץ דם, דיסליפידמיה, היסטוריה של אירועים קרדיווסקולאריים ועודף-משקל.

 

התפקוד הדיאסטולי של חדר שמאל, אשר הוגדר כיחס E/e', ירד משמעותית מ-9.3 ל-8.5 שישה חודשים לאחר מתן פורסיגה (p=0.020), כפי שדווח בעבר. מניתוח רב-משתני עלה כי דיסליפדימיה הייתה גורם הסיכון היחיד שניבא שיפור ביחס E/e' לאחר מתן פורסיגה. יתרה מזאת, השינוי היחסי ביחס E/e' מתחילת המחקר עד לאחר שישה חודשי טיפול בפורסיגה בחולים עם א-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל בדיסליפידמיה היה גדול יותר משמעותית מזה שתועד בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל ללא דיסליפידמיה (15.2%- לעומת 29.6%, p=0.014), אך לא תועד ממצא דומה בחולים ללא אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור של חדר שמאל.

 

הטיפול במעכבי SGLT-2 הדגים השפעה חיובית על התפקוד הדיאסטולי של חדר שמאל בחולים עם סוכרת מסוג 2 ואי-ספיקת לב יציבה, בפרט באלו עם דיסליפידמיה.

 

Intern Med. 2021

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני