חדשות

טיפול משלים באמצעות PERAMPANEL (פייקומפה) יעיל ונסבל היטב במתבגרים עם התקפי אפילפסיה וללא השפעה בעלת חשיבות קלינית על התנהגותם (EPILEPSIA)

27/07/2016

מאת מערכת אי-מד

 

מחקר חדש מ- Epilepsia מדווח כי טיפול תומך באמצעות perampanel (פייקומפה, מגאפארם) הוא יעיל ונסבל היטב בקרב מתבגרים עם התקפים חלקיים של אפילפסיה, וזאת ללא השפעה קלינית על ההתנהגות.

החוקרים מציינים ברקע למאמר כי האנטגוניסט לרצפטור הלא מתחרה מסוג α-amino-3-hydroxy-5-methyl-4-isoxazolepropionic acid (ובקיצור AMPa) ,פראמפאנל, הראה במחקרי שלב III שהוא טיפול תומך  אפקטיבי ונסבל היטב בהתקפים חלקיים של אפילפסיה. הם מדגישים כי עבור מתבגרים, יש צורך באיפיון תופעות לוואי קוגניטיביות, נוירופיסיכולוגיות והתנהגותיות של תרופות אנטיאפילפטיות. באנליזה הנוכחית הם מתמקדים בתוצאים ההתנהגותיים , ביעילות ובבטיחות של פראמפאנל במתבגרים.

לצורך כך עקבו החוקרים אחר מתבגרים (בגיל 7-12) הנמצאים תחת משטר טיפולי יציב של תרופות אנטיאפליפטיות עבור התקפים חלקיים של אפילפסיה, אשר חולקו באופן אקראי (ביחס של 2:1) לקבלת פראמפאנל במינון של 12 מ''ג ליום, או פלציבו. בנוסף להערכת היעילות נבדק גם התפקוד הקוגנטיבי , והמצב הנוירופסיכולוגי באמצעות מדד ה- Child Behavior Checklist(בקיצור CBCL) לפני ולאחר 19 שבועות של טיטרציה ותחזוקה של הטיפול התרופתי.

החוקרים מדווחים כי 85 מטופלים קיבלו פראמפאנל ו-48 פלצבו על בסיס החלוקה האקראית. הירידה החציונית בתדירות התקפים אפילפטיים מרמת הבסיס הייתה 58% עבור קבוצת הפראמפאנל ושל 24% עבור פלצבו (p = 0.079).

יותר מטופלים נהנו מרידה של 50% בתדירות ההתקפים לאחר הטיפול בפראמפאנל (49 מטופלים, 59%) מאשר בקבוצת הפלצבו (17 מטופלים, 37%), וההבדל היה מובהק סטטיסטי (p = 0.0144) . שינויים בהתנהגות היו מינימליים ולא היה הבדל כלשהו בין שתי הקבוצות באשר לקבלת סמכות (p = 0.619), או בעיות התנהגותיות ( p = 0.174). שיעור גבוה יותר של מטופלים בקבוצת הפלצבו הוגדרו בתחום ה''קליני'' של CBCL עבור קבלת סמכות בסוף הטיפול, בעוד שמספר המטופלים בקבוצת הפראמפאנל נותר ללא שינוי.

פרופיל הבטיחות הכולל היה דומה לזה שדווח כבר לפני כן על פראצפאנל. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר היו סחרחורת (30.6% לעומת 14% בפלצבו), ישנוניות (15.3% לעומת 4.2% בפלצבו), וכאבי ראש (10.6% לעומת 14.6% בפלצבו) .

תוקפנות דווחה ב-7 מטופלים שקיבלו פראמפאנל (8.2% לעומת 2.1% בפלצבו), כששניים מהללו הוגדרו כתופעות לוואי רציניות, שלמרות זאת לא נדרשה הפסקת טיפול באף מטופל.

החוקרים מסכמים כי טיפול משלים עם פראמפאנל הוא יעיל ונסבל היטב במתבגרים עם התקפים חלקיים של אפילפסיה, כאשר נראה שאינו משפיע באופן בעל חשיבות קלינית על התנהגות כפי שנמדדה באמצעותUBCL .

 

Epilepsia. 2016 Jul;57(7):1120-9

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני