חדשות

תוצאות חיוביות ל-Nivolumab בטיפול בחולים עם ממאירות בקיבה או בצומת וושט-קיבה (Gastric Cancer)

31/12/2019

 

טיפול ב-Nivolumab (אופדיבו) הוביל לשיפור ארוך-טווח ובעל משמעות קלינית בהישרדות הכוללת של חולים עם ממאירות של הקיבה או של צומת וושט-קיבה, לאחר טיפול אונקולוגי קודם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Gastric Cancer.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקר ATTRACTION-2 הטיפול ב- Nivolumabהוביל לשיפור בהישרדות הכוללת בחולים עם סרטן קיבה או צומת וושט-קיבה, אשר טופלו קודם לכן בלפחות שני משטרי טיפול כימותרפי. כעת הם מדווחים על התוצאות לאחר מעקב של שנתיים אחר המשתתפים במחקר.

 

מחקר ATTRACTION-2 היה מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 3, אשר כלל 49 אתרי מחקר ביפן, דרום קוריאה וטאיוואן. חציון משך המעקב עמד על 27.3 חודשים והתוצא העיקרי של המחקר היה הישרדות כוללת. החוקרים השלימו תת-ניתוח של ההישרדות הכוללת על-בסיס התגובה הטובה ביותר לטיפול ועל-פי ביטוי PD-L1.

 

מדגם המחקר כלל 493 חולים, אשר חולקו ביחס 2:1 לטיפול ב- Nivolumab (330 חולים) או פלסבו (163 חולים). ההישרדות הכוללת הייתה ארוכה יותר משמעותית בקבוצת הטיפול ב- Nivolumab (5.26 חודשים לעומת 4.14 חודשים, בהתאמה) לאחר שנתיים של מעקב (יחס סיכון של 0.62, p<0.0001). שיעורי הישרדות כוללת גבוהים יותר תועדו בקבוצת הטיפול ב- Nivolumab, לעומת קבוצת הפלסבו, לאחר שנה אחת (27.3% לעומת 11.6%, בהתאמה) ולאחר שנתיים (10.6% לעומת 3.2%, בהתאמה).

 

התועלת ההישרדותית תועדה ללא תלות בביטוי PD-L1  בקרב חולים עם תגובה מלאה או חלקית בקבוצת הטיפול הפעיל, חציון ההישרדות הכוללת עמד על 26.6 חודשים; שיעורי ההישרדות לאחר שנה ושנתיים עמדו על 87.1% ו-61.3%, בהתאמה.

 

במהלך המחקר לא תועדו סוגיות בטיחות חדשות.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב- Nivolumab הוביל לשיפור ארוך-טווח ובעל משמעות קלינית בהישרדות הכוללת של חולים עם ממאירות בקיבה או בצומת וושט-קיבה. התועלת ההישרדותית הייתה בולטת במיוחד בחולים עם תגובה חלקית או מלאה לטיפול.

 

Gastric Cancer 2019

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני