חדשות

האם אימונותרפיה עשויה להוות תחליף לניתוח בחולים עם סרטן קיבה? (מתוך כנס ה-ASCO GI Cancer Symposium)

28/01/2022

 

ממחקר חדש מצרפת, שתוצאותיו הוצגו במהלך כנס ה-American Society of Clinical Oncology Gastrointestinal Cancer Symposium, עולה האפשרות כי טיפול אימונותרפי עשוי לחסוך ניתוח בחלק מהחולים עם סרטן קיבה.

 

החוקרים השלימו מחקר בשלב 2 אשר כלל 32 חולים בלבד, מהם 16 חולים עם סרטן קיבה ו-16 חולים עם אדנוקרצינומה של הוושט. בכל החולים תועד חסר MMR (Mismatch Repair), אשר לדברי החוקרים מנבאים תגובה לטיפול אימונותרפי.

 

בתחילת המחקר, 22 חולים מעשרה מרכזים בצרפת אובחנו עם מחלה בשלב 3 וארבעה אובחנו עם מחלה בשלב 2, כאשר בשישה חולים לא היו נתונים אודות שלב המחלה. מעורבות קשריות לימפה לא הייתה ידועה, אך בכל החולים לא היה פיזור מרוחק בתחילת המחקר.

 

המשתתפים במחקר קיבלו שישה עירויים של Nivolumab במינון 240 מ"ג ושני עירויים של Ipilimumab במינון 1 מ"ג/ק"ג לאורך 12 שבועות, לאחר מכן הושלמה כריתה מלאה של הגידול לאחר חציון של חמישה שבועות מהטיפול האחרון ב-Nivolumab.

 

כלומר, לאחר 6 מחזורי טיפול ב-Nivolumab ו-Ipilimumab, לא תועדה עדות לגידול ב-17 מבין 29 חולים (59%) עם דגימות ניתוח זמינות להערכה פתולוגית. שני חולים סירבו ניתוח לאחר שביופסיה אנדוסקופית טרם הניתוח לא הדגימה תאי גידול. בחולה שלישי הוחלט לבטל את הניתוח המתוכנן לאור התפתחות גרורות. בארבעה חולים תועדה שארית בהיקף קטן מ-10% מסך הגידול במיטת הגידול, בשני חולים נותרה שארית גידול של 10-50% ובשישה חולים נותרה לאחר הטיפול האימונותרפי שארית בגודל של למעלה ממחצית מהיקף הגידול המקורי.

 

על-סמך התגובה של הגידול, 25 חולים קיבלו לאחר הניתוח 9 עירויים נוספים של Nivolumab חודשי במינון 480 מ"ג.  החוקרים מסבירים כי היה רצון להימנע מניתוח לאור תחלואה משמעותית, כפי שהוכח בניתוח, כאשר 54% מהחולים פיתחו סיבוכים כולל דלף מהשקה, דלקת לבלב, דלקת ריאות וסיבוכים נוספים.

 

לאחר חציון מעקב של 12 חודשים, לא תועדה הישנות או התקדמות ב-30 חולים (94%). שני החולים הנותרים כללו את החולה עם הפיזור הגרורתי וחולה שהלך לעולמו שלושה ימים לאחר הניתוח עקב סיבוכים קרדיווסקולאריים.

 

באשר לטיפול הניאו-אדג'וונטי, החוקרים לא זיהו סוגיות בטיחות חדשות על-רקע הטיפול, 25% מהחולים אובחנו עם אירועים חריגים בדרגה 3 או 4.

 

במידה ומחקרים נוספים יאשרו ממצאים אלו, אזי ניתן יהיה לאמץ גישת טיפול זו בחולים רבים ולחסוך את הצורך בהתערבות ניתוחית.

 

מתוך כנס ה-American Society of Clinical Oncology Gastrointestinal Cancer Symposium

 

לידיעה ב-MDEdge

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני