חדשות

תוצאות מבטיחות לשילוב טיפול קרינתי עם טיפול אימונותרפי כנגד ממאירויות באזור הראש והצוואר (מתוך כנס ה- Multidisciplinary Head and Neck Cancers Symposium)

04/03/2020

 

משלב טיפול קרינתי עם Pembrolizumab (קיטרודה) מוביל לשיעורי בקרת מחלה טובים בחולים עם ממאירות גרורתית או חוזרת של תאי קשקש באזור הראש והצוואר בחולים בהם טיפול ב-Cisplatin עשוי להיות רעיל מדי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בשלב 2, שפורסמו במהלך כנס ה-Multidisciplinary Head and Neck Cancers Symposium.

 

מדגם המחקר כלל 29 משתתפים עם סרטן ראש/צוואר מתקדם-מקומית. כ-10% מהמשתתפים היו מעשנים פעילים, אך למעלה ממחצית מהמשתתפים דיווחו על היסטוריה של עישון. מבין אלו, במעל 55% דווח על היסטוריה של לפחות 10 שנות-חפיסה.

 

משלב Cisplatin עם טיפול קרינתי מהווה את הטיפול הסטנדרטי לסרטן ראש וצוואר מתקדם-מקומית, אך התוויות-נגד ל-Cisplatin הן נפוצות. החוקרים החליפו את הטיפול הסטנדרטי ב-Cisplatin כל שלושה שבועות, לטובת Pembrolizuab כל שלושה שבועות, עם סך כולל של 6 מחזורי טיפול.

 

בדומה לתוצאות מחקר KEYNOTE-48 שדווחו בעבר, הטיפול ב-Pembrolizumab עם קרינה, במקום טיפול כימותרפי, הובילו לשיעורי הישרדות ללא-התקדמות של 76% לאחר שנה אחת ושיעורי הישרדות ללא-התקדמות של 71% לאחר שנתיים.

 

לאחר שנה אחת, 86% מהחולים שרדו ושיעורי ההישרדות לאחר שנתיים עמדו על 75%.

 

בקרב חולים עם ממאירות חיובית לנגיף HPV-16, שיעורי הישרדות ללא-התקדמות ושיעורי הישרדות כוללים היו מעט טובים יותר ועמדו על 88% ו-94%, בהתאמה.

 

בכל הנוגע לרעילות, משטר טיפול זה היה דומה לטיפול קרינתי בלבד למעט יוצא דופן בולט אחד – לימפופניה. החוקרים מצאו כי שיעורי לימפופניה בדרגה 3-4 עמדו על 59% מהמטופלים. ספירת לימפוציטים הגיעה לשפל לאחר 4 שבועות, עם התאוששות חלקית בלבד לאחר 20 שבועות, ללא התאוששות נוספת לאחר 40 שבועות.

 

מהערכת תוצאות לפי דיווח המטופלים עלה כי התסמינים הנפוצים של הטיפול הגיעו לשיא לאחר 10 שבועות, עם התאוששות יחסית לאחר 20 שבועות.  כפי שבא לידי במדדי Functional Assessment of Cancer Therapy (FACT), הכוללים מרכיב חברתי, רגשי ותפקודי, תועד בדומה שפל לאחר 10 שבועות, עם התאוששות חלקית לאחר 20 שבועות.

 

החוקרים מסבירים כי ממצאי המחקר העידו כי משלב Pembrolizumab עם טיפול קרינתי הינה אפשרות בטוחה וישימה לטיפול בחולים עם סרטן ראש וצוואר מתקדם-מקומית, אשר אינם מתאימים לטיפול ב-Cisplatin.

 

מתוך כנס ה- Multidisciplinary Head and Neck Cancers Symposium

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני