חדשות

פרופ' חוליו ויינשטיין : השימוש בגלוקוטרק, פיתוח ישראלי חדשני וראשון מסוגו בעולם של מד סוכר לא פולשני, יתרום רבות לניטור ואיזון הסוכרת

26/01/2016

מאת מערכת אי-מד

ב-  13/1/2015, התקיים הכינוס השני ב"בחירת הכיוון הנכון בטיפול בסוכרת" אשר נערך במרכז הקונגרסים AVENUE  בהשתתפות כ 250 רופאי סוכרת, משפחה ואחיות. בכינוס זה הושק לראשונה בישראל מד הסוכר הלא פולשני הראשון בעולם ה GlucoTrack ( גלוקוטרק). ההרצאה המסכמת של הכינוס הועברה ע"י פרופ' חוליו ווינשטיין, אשר הציג את הטכנולוגיה החדשה ויתרונותיה.

הפיתוח הוא של חברת Integrity Applications , חברה ישראלית שהחלה את פיתוחו של מד סוכר לא פולשני לפני כ 12 שנים. לפני כשנתיים החלו המחקרים הקליניים ולאחרונה, הגלוקוטרק קיבל את אישור ה EC  לשיווק בכל אירופה וכן את אישור משרד הבריאות (אמ"ר) לשיווק בישראל.

בהרצאה הדגיש פרופ' ווינשטיין את חשיבות ביצוע סדיר של בדיקות סוכר .

הוא ציין כי חשיבות נהיטור היומיומי הרציף של רמות הסוכר הוכחה כבר לפני כ 20 שנה : במחקר ה- DCCT  נמצא שמטופל המודד את רמות הסוכר בדמו מספר פעמים ביממה יפחית סיבוכים מיקרווסקולארים ב-  50%-76%.

במחקר שפורסם ב- "The American Journal Of Medicine", נמצא שכלל חולי הסוכרת מסוג 2 – החל מאלו המטופלים ע"י שינוי אורח חיים בלבד ועד אלו המקבלים טיפול באינסולין,הורידו את רמות ה HbA1c ב 1-2%, כאשר יקפידו על מספר מדידות של סוכר בדמם מידי יום. גם איגודי הסוכרת הבינלאומיים כמו ה IDF -International Diabetes Federation  ,ממליצים על ניטור רמות הסוכר מספר פעמים ביממה, גם לחולי סוכרת מסוג 2 שאינם מטופלים עדיין באינסולין.

אבל, מדגיש פרופ' ויינשטיין: " לצערינו המציאות היא שונה:  מעל 80% מחולי הסוכרת מסוג 2 מנטרים סוכר בדמם פחות מ 3 פעמים בחודש וחלקם אינם מנטרים כלל. זאת בגלל  שניטור רמת הסוכר בדם כולל דקירה, והקזת טיפת דם. מטופלים רבים נמנעים מכך גם בגלל הכאב וגם בגלל מבוכה חברתית.  בנוסף- ביצוע מדידת הסוכר כרוכה בשימוש במקלוני בדיקה ומחטים אשר כרוכות בהוצאות כספיות למטופל או למבטח, או לשניהם."

ולכן לפיתוח של הגלוקוטרק חשיבות רבה. מהו הגלוקוטרק ?

הגלוקוטרק משתמש בטכנולוגיה ייחודית מוגנת פטנט שכוללת 3 מדידות במקביל: אולטרסאונד, אלקטרומגנטיות וטמפרטורה. המכשיר מתרגם את הנתונים המתקבלים לערכים של רמת הסוכר בדם של הנבדק. כך המטופל יכול לבצע אין ספור מדידות במהלך היום, ללא צורך בדקירה וללא צורך בהקזת דם כלל.

לאחר ביצוע קליברציה ראשונית שאורכת כחצי שעה, הפעולות הנדרשות מהמטופל הן פשוטות ביותר. המטופל מצמיד את הסנסור לתנוך האוזן וכדקה לאחר מכן- מוצגת רמת הסוכר בדם על צג המגע .המכשיר גם מכריז בקול על רמת הסוכר (ולכן מתאים לכבדי ראיה).

לגלוקוטרק יש 3,000 זכרונות מדידה - המטופל והמטפל יכולים בקלות לראות את כל הנתונים מהחודשים האחרונים בצורה נוחה על הצג. הגלוקוטרק יכול גם לחשב הערכה של רמת ה- HbA1c. ניתן להוריד את כל הנתונים למחשב ואף לשלוח דרך הרשת את כל הנתונים לרופא המטפל. טווחי המדידה של הגלוקוטרק הם בין 70-500 mg/dl – במידה וערך הסוכר נמוך מ70, הגלוקוטרק יכריז על כך והמטופל יבדוק סוכר בגלוקומטר הרגיל שלו.

הגלוקוטרק הוא גם טכנולוגיה החוסכת עלויות בשל חוסר הצורך במקלונים (סטיקים) שגורמים לעלויות גבוהות למערכות בריאות בארץ ובעולם. המכשיר נבדק במודלים כלכליים והראה שלאחר שנת שימוש אחת, המערכת המבטחת תתחיל לחסוך כסף  על כל מטופל .

פרופ' ויינשטיין אף התייחס לדיוק הגלוקוטרק ושביעות הרצון של הנבדקים:

במחקר האחרון שבוצע, ובעקבותו קיבל הגלוקוטרק את האישור לשיווק בכל אירופה נבדקו 187 מטופלים בעלי סוכרת מסוג 2,מעל לגיל 18. האוכלוסיה הייתה הטרוגנית הן בגיל, צבע עור,רמת השכלה ועוד. התוצאות היו מרשימות והראו דיוק של 97.3% באזורי A+B על פי ה Clarke Error Grid המקובל. בנוסף,85% מהנבדקים ציינו שהיו משתמשים בגלוקוטרק על בסיס יומי במידה והיה זמין בשוק. בימים אלו, הגלוקוטרק נמצא בהערכה של ה FDA לקבלת אישור לשימוש בארה"ב.

פרופ' ווינשטיין  סיכם ואמר שהוא מאמין שהגלוקוטרק הפך חלום של שנים למציאות, הוא מאמין שבזכות הגלוקוטרק, מטופלי סוכרת ימדדו יותר סוכר וכך יוכלו לצמצם את סיבוכי הסוכרת שלהם והוא מאמין שכל מטופל צריך לשמוע מהרופא שלו שקיימת היום אופציה כזו בישראל.

לצפייה בהרצאה המלאה

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני