חדשות

הערכת תוצאות טיפול ב-Lixisenatide (ליקסומיה) במבוגרים בגילאי 70 ומעלה עם סוכרת מסוג 2 שאינם מאוזנים היטב (Diabetes UK Professional Conference)

13/04/2016

מאת ד''ר עמית עקירוב

 

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-Diabetes UK Professional Conference עולה כי במחקר GetGoal-O שבדק אוכלוסיית חולים בגילאי 70 ומעלה עם סוכרת מסוג 2, שאינם מאוזנים היטב תחת טיפול פומי לאיזון רמות הסוכר בדם,  מתן Lixisenatide (ליקסומיה), בהשוואה לפלסבו, הוביל לירידה בריכוז המוגלובין מסוכרר, לצד סיכון נמוך להיפוגליקמיה ותופעות לוואי אחרות. התועלת של הטיפול נבעה מהשפעה בולטת  של ירידה ברמות  הסוכר בדם לאחר-ארוחה, שהחלה לאחר ארוחת הבוקר ונותרה עד לאחר ארוחת הערב.

 

מטרת המחקר הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של תוספת Lixisenatide, ממשפחת האגוניסטים ל-GLP-1 (Glucagon-Like Peptide 1), הניתן פעם ביום, בהשוואה לפלסבו, בקשישים לא-תשושים עם סוכרת מסוג 2, שאינה מאוזנת היטב תחת הטיפול הנוכחי.

 

במסגרת המחקר חולקו באקראי חולים בגילאי 70 שנים ומעלה לטיפול ב- Lixisenatide במינון 20 מיקרוגרם פעם ביום (176 חולים), או פלסבו (174 חולים), בשילוב עם הטיפול התרופתי הנוכחי לאיזון רמות הסוכר בדם למשך 24 שבועות.  החוקרים לא כללו במחקר חולים בסיכון לתת-תזונה או עם ליקוי קוגניטיבי בדרגה מתונה-עד-חמורה.  תוצא הסיום העיקרי כלל את השינוי בריכוז המוגלובין מסוכרר מתחילת המחקר עד לאחר 24 שבועות.

 

מהנתונים עולה כי 37% מהמשתתפים במחקר היו בגילאי 75 שנים ומעלה, 43% סבלו מהשמנת-יתר ובשליש תועדה הפרעה מתונה בתפקוד הכלייתי. כשליש מהמשתתפים טופלו באינסולין בזאלי, שליש מהמשתתפים טופלו בתרופות ממשפחת סולפוניל-אוריאה ושליש טיפול בתרופות פומיות אחרות לאיזון רמות הסוכר בדם. ריכוז המוגלובין מסוכרר בתחילת המחקר עמד על 8%.

 

השינוי בממוצע ריבועים פחותים, מתוקן לפלסבו, בריכוז המוגלובין מסוכרר מתחילת המחקר ועד לאחר 24 שבועות, עמד על 0.64%- (p<0.0001), בעיקר בשל ירידה בריכוז סוכר בדם לאחר-ארוחה. ההבדל בממוצע הריבועים הפחותים במשקל הגוף, בהשוואה לפלסבו, עמד על 1.32- קילוגרמים, ללא השפעה על המצב התזונתי.

 

מבחינת הירידות בסוכר לאחר הארוחה (PPG), ליקסומיה הדגימה ירידה ממוצעת של 92.16 מ"ג/ד"ל (מערך של 270 מ"ג/ד"ל לערך של 175.32 מ"ג/ד"ל) לעומת ירידה של 1.26 מ"ג/ד"ל בלבד בקבוצת הפלצבו.

 

פרופיל הבטיחות של Lixisenatide באוכלוסייה זו של חולים קשישים תאם לפרופיל הבטיחות הידוע ממחקרים קודמים להערכת התרופה, כולל בחילות והקאות. מספר החולים עם היפוגליקמיה תסמינית עמד על 7.4% בקבוצת הטיפול ב- Lixisenatide, בהשוואה ל-5.7% מהמטופלים בפלסבו.

 

לאור ממצאי המחקר, החוקרים טוענים כי Lixisenatide הינה טיפול העשוי להתאים לקשישים עם סוכרת מסוג 2, שאינם מאוזנים היטב תחת טיפול לאיזון רמות הסוכר בדם.

 

Diabetes UK Professional Conference; 2–4 March 2016; Glasgow, UK

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני