חדשות

הרמוניה או לאו, בין התרופות ממשפחת משפעלי קולטני חלבון דמוי גלוקגון אחד/מאת ד''ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

15/11/2018

מספר תרופות מ 2 קבוצות חדשות יחסית לטיפול בסוכרת סוג 2 T2DM  -  

·         משפחת  GLP1- RA או Glucagon-like peptide-1 receptor agonist ,

·         ומשפחת SGLT2i או Sodium – Glucose cotransporter-2 inhibitors ,

הדגימו לראשונה הפחתה בהיארעותMACE    (major adverse cardiovascular eventsבמטופלי T2DM בסיכון מוגבר, עם, או ללא מחלה קרדיו וסקולרית קודמת, כנראה במנגנונים שונים מהאיזון הקפדני של ערכי הסוכר או רמות HbA1c .

יש לציין שתוצאי הטיפול, בתוספת תרופות שונות ממשפחת GLP1- RA , הטרוגניים, ובעת שויקטוזה Liraglutide , ואוזמפיק Semaglutide הציגו השפעה מיטבית דומה (המבנה המולקולרי שלהם דומה), 2 תרופות אחרות מהמשפחה שהם short acting, Exenatide וLixisenatide לא הציגו השפעה מיטבית מובהקת, אם בגלל המבנה שלהם, או תכנון המחקר, שהיו שונים.

המנגנונים המביאים לתוצאי תוספת הטיפול, בחלק מתרופות ה GLP1- RA , לא כל כך ברורים. מנגנונים  אפשריים, פרט לירידה במשקל והפחתת מסת השומן בגוף על ידי וויסות הרעב והשובע והפחתת הצריכה הקלורית, הם אולי:

ü      שיפור פרופיל הליפידים,

ü      הפחתה בלחץ הדם, (השפעה על האנדוטל דרך קולטני GLP- 1)

ü      ושיפור בגמישות עורקים כפי שנמדד בעליה בעיבור גלובלי אורכי (כstrain  ר"ת GLS ) של השריר החלק בדופן, הגורמים אולי להפחתת ה afterload, ממצאים שהודגמו במסגרת מחקרים על ויקטוזה.

ü      השפעה על קולטני GLP- 1 במיוציטים וכך השפעה מיטיבה על המיוקרד,

ü      הורדת רמות הביו מרקרים של סיכון קרדיו וסקולרי כגון PAI-1, BNP ו- hsCRP,

תרופה נוספת ממשפחת GLP1- RA , ה Albiglutide מיוצרת ממיזוג גנטי, של צמד מקטעים ברצף חומצות אמינו הזהה ב  97% ל  GLP1 האנושי, לאלבומין, כך שהחלבון החדש בעל השפעה מושהית מספקת, להזרקה חד שבועית.

מטרת מחקר utcomes  OHarmony  להעריך את הבטיחות והיעילות של תרופה זאתAlbiglutide ממשפחת GLP1- RA במניעת היארעות MACE במטופלי T2DM עם תחלואה קרדיו וסקולרית.

 

שיטות: המחקר כפול סמיות, אקראי, מבוקר פלסבו, רב מרכזי (ב 610 מרכזים פזורים ב 28 מדינות). הוקצו באקראי ביחס 1:1 , מטופלים מעל גיל 40 , עם T2DM ומחלה קרדיו וסקולרית ידועה, אם כלילית, מוחית וסקולרית, או פריפריאלית, לקבל טיפול בזריקה תת עורית או של  Albiglutide (מינון 30-50 מג' בהתאם לתגובה הגליקמית והנסבלות), או פלסבו באותו נפח, אחת לשבועיים, ובתוספת לטיפול הסטנדרטי שלהם. הקצאת הטיפול בגיוס, נעשתה אינטראקטיבית קולית או ברשת, ללא ידיעת המטופלים או החוקרים לסוג הטיפול. החוקרים שיערו שהטיפול ב Albiglutide יוכיח non- inferiority (ר"ת NI ) לפלסבו, לתוצא עיקרי הכולל אירוע ראשון של מוות קרדיו וסקולרי, MI , או שבץ, באוכלוסיית ה ITT (ר"ת שלintention to treat). אם אכן יוכח NI , לפי סף עליון של 95% רווח סמך (ר"ת CI ), ליחס סיכוןHR קטן מ 1.30, תתבצע בחינה סגורה שהוגדרה מראש לעליונות הטיפול (ל superiority), אם HR יהיה קטן מ 1.0.

להמשך הכתבה באתר האיגוד הקרדיולוגי

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני