חדשות

חשיבות Pioglitazone ומעכבי DPP4 בשיפור תוצאות הטיפול בחולי סוכרת מסוג 2 (מתוך Diabetes Obes Metab)

14/05/2019

בסקירה חדשה שפורסמה בכתב העת Diabetes, Obesity & Metabolism דנים הכותבים בהשפעה האפשרית של טיפול בשלב מוקדם בשילוב של שני תכשירים - Pioglitazone עם מעכבי DPP4 - בחולי סוכרת מסוג 2. נציין כי תכשירים משולבים אלו זמינים בחו"ל ואינם זמינים בארץ.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת מסוג 2 הינה מחלה מורכבת, בה קיימים פגמים במסלולים רבים, המובילים להתפתחות והתקדמות היפרגליקמיה. כיום, ניתן לתקוף באופן מכוון יותר כל אחד מהתהליכים העומדים בבסיס המחלה. הבנת המנגנונים הרבים בבסיס המחלה והתפתחות היפרגליקמיה הובילה לפיתוח טיפולים המכוונים כנגד למעלה מאחד המנגנונים הללו, עם הצבת דגש גדול יותר על שילוב טיפולים בשלב מוקדם.

 

אעפ"י שהיפרגליקמיה כרונית תורמת לסיכון הקרדיווסקולארי ומחמירה אותו, מספר מחקרים לא הצליחו להוכיח השפעה בולטת לאיזון גליקמי אינטנסיבי. במהלך עשר השנים האחרונות, ההשפעה של תכשירים ספציפיים להפחתת רמות הסוכר בדם על הסיכון הקרדיווסקולארי נבחנה במחקרים ייעודיים. בסיכומו של דבר, הבטיחות הקרדיווסקולארית של התכשירים החדשים הוכחה, כאשר בחלק מהמחקרים הודגמה ירידה משמעותית בסיכון למחלות לב וכלי דם.

 

בהקשר זה, יש לציין את Pioglitazone, שכן מעבר להשפעות להפחתת רמות הסוכר בדם, לתרופה פעילות מטבולית העשויה להשפיע על הסיכון הקרדיווסקולארי של חולים עם סוכרת מסוג 2, דוגמת שימור מסת ותפקוד תאי ביתא. לאור זאת, נראה כי סביר לשלב טיפול זה עם תרופות פומיות אחרות לאיזון סוכרת, כולל מעכבי DPP-4.

 

Diabetes Obes Metab. 2018 Apr;20(4):786-799

 

לידיעה ב-PubMed

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני