חדשות

עדכון מכנס הADA : טיפול ב-SULIQUA מוביל לאיזון יותר טוב ברמות הסוכר בהשוואה לטיפול ב-GLP-1 במטופלים שהועברו מטיפול ב – GLP-1

18/06/2019

הודעת סאנופי

 

במחקר שלב 3 בחולי סוכרת סוג 2 אשר אינם מאוזנים תחת טיפול ב-GLP-1 RA, מתן טיפול בתרופת משלב  SULIQUA (Insulin Glargine 100 Units/mL + Lixisenatide) הדגים ירידה גדולה יותר באופן מובהק ב – HbA1C לאחר 26 שבועות, בהשוואה להמשך טיפול ב- GLP-1 RA (יומי או חד-שבועי).

 

מחקר LixiLan-G כלל 514 מבוגרים עם סוכרת מסוג 2, אשר לא היו מאוזנים תחת טיפול ב-GLP-1 RA (Liraglutide פעם ביום, Exenatide פעמיים ביום, או טיפול חד-שבועי ב-Exenatide ER, Albiglutide או Dulaglutide) ומטפורמין (עם או בלי טיפול ב-pioglitazone, ו\או SGLT2i). המשתתפים חולקו באקראי לשתי קבוצות : קבוצת החלפת טיפול ל- SULIQUA או המשך טיפול ב-GLP-1, לצד המשך הטיפול הקודם לסוכרת. החוקרים עקבו אחר ההקפדה על הטיפול לאורך המחקר.

 

לאחר 26 שבועות, בקרב חולים שהחליפו לטיפול ב- SULIQUA תועדה ירידה משמעותית גדולה יותר ב-0.6% ב  - HbA1C  בהשוואה להמשך טיפול ב GLP-1 (HbA1C ממוצע בתחילת המחקר עמד על 7.86% ו-7.88% בקבוצת הטיפול ב- Suliqua וקבוצת הביקורת, בהתאמה, ובתום המחקר עמד על 6.7% לעומת 7.4%, בהתאמה, p<0.0001).

 

החוקרים מדווחים כי שיעור גבוה יותר של חולים שטופלו ב- SULIQUA השיגו HbA1C מתחת ל-7%, בהשוואה לאלו שנותרו תחת הטיפול ב-GLP-1 (62% לעומת 26%, בהתאמה). שיעור גבוה יותר של חולים שהחליפו לטיפול ב- SULIQUA השיגו גם את תוצא הסיום המשולב של HbA1C מתחת ל-7%, ללא היפוגליקמיה תסמינית מתועדת (≤70mg/dL) (43% לעומת 25%, בהתאמה).

 

נתוני המחקר העידו על פרופיל בטיחות התואם לפרופיל המוכר של הטיפולים שנבחנו: תופעות הלוואי הנפוצות כללו תלונות גסטרואינטסטינאליות, כאשר בחילות, שלשולים, או הקאות תועדו ב-22% מהחולים שטופלו ב- SULIQUA  לעומת 10% מהחולים שהמשיכו בטיפול המקורי.

 

הממצאים המלאים מהמחקר בשלב 3 הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני