חדשות

היפוגונאדיזם נפוץ במטופלים ששרדו סרטן אשכים (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

04/06/2017

 

בחלק ניכר מהמטופלים ששרדו סרטן אשכים ניתן לזהות רמות טסטוסטרון נמוכות, המציבות אותם בסיכון למגוון בעיות רפואיות, כולל יתר לחץ דם, סוכרת, הפרעות זקפה, חרדה ודיכאון, כך עולה מתוצאות מחקר רב-מרכזי, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology).

 

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הנתונים אודות 491 המטופלים הראשונים שלקחו חלק במחקר Platinum Study, שתוכנן להיות המחקר הגדול ביותר עד כה בקרב שורדים של סרטן אשכים. בשלב זה גויסו למחקר למעלה מ-1,600 שורדים והגיוס למחקר נמשך בימים אלו.

 

במחקר הנוכחי התמקדו החוקרים בהיארעות היפוגונאדיזם באוכלוסיה זו, כמו גם גורמי סיכון להפרעה. כל החולים טופלו בכימותרפיה ואובחנו לפני גיל 55 שנים. הגיל החציוני בעת ההערכה הקלינית עמד על 38 שנים.

 

החוקרים מצאו כי ישנם שני פולימורפיזם גנטי במיקום ה-SHBG (Sex Hormone Binding Globulin) ובשורדים עם לפחות שני אללים בסיכון ל-SNP אלו תועד סיכון גבוה כפליים להיפוגונאדיזם (יחס סיכויים של 2.2).

 

בשורדים עם היפוגונאדיזם תועדה גם שכיחות גבוהה יותר של בעיות רפואיות. כשליש מהשורדים (35%) עם היפוגונאדיזם דיווחו כי לא סבלו מבעיות רפואיות או שסבלו מהפרעה אחת בלבד, זאת בהשוואה ל-49% מאלו ללא היפוגונאדיזם.

 

מעבר לפרופיל הגנטי, החוקרים זיהו גורמי סיכון אחרים להתפתחות היפוגונאדיזם, כולל גיל מבוגר יותר (יחס סיכויים של 1.4 לכל עשר שנים נוספות בגיל) ומדד מסת גוף של 25 ק"ג למטר בריבוע ומעלה (יחס סיכויים של 2.2). מנגד, פעילות גופנית מאומצת סיפקה הגנה מסוימת (יחס סיכויים של 0.6). סוג הטיפול הכימותרפי וגורמים סוציו-אקונומיים לא השפיעו על הסיכון הנ"ל.

 

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את הצורך בהערכת סימנים ותסמינים של היפוגונאדיזם ובדיקת רמות טסטוסטרון במטופלים ששרדו סרטן אשכים. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור ממצאי המחקר ומתכננים לעשות זאת בשלב הבא של מחקר Platinum Study.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני