IBS

חדשות

פורמולה חדשה של ריפאמצין מקצרת משך שילשול מטיילים (מדסקייפ)

14/10/2013

מאת מערכת אי-מד

פורמולה נסיוניות של ריפאמיצין ( rifamycin  ), הנמצאת בפיתוח בחברת  Santarus , מקצרת את משך זמן הסימפטומים של שלשול מטיילים (traveler's diarrhea ) ביום, לערך, כך לפי תוצאות מחקר חדש שהוצג בתחילת החודש במפגש IDweek  . לדברי החוקרים, התרופה נראית יעילה בטיפול בצורה הפולשנית של המחלה, והיא יעילה מאוד גם בצורות הלא חודרניות של המחלה, השכיחות יותר. המחקר נערך בשיתוף עם חברת Santarus .

בין 15-40% מהמטיילים לאפריקה, לדרום אמריקה ולדרום אסיה סובלים משלשול מטיילים , ומביניהם כ-5% מפתחיםIBS - תסמונת המעי הרגיז לאחר שהחלימו מהשלשול. לדברי החוקרים, מתן אנטיביוטיקה מקצר מאוד את משך המחלה, ותקוותם שעם השימוש בפורמולה החדשה יתקצרו ויתמעטו הסיבוכים שלאחר השלשול.

בכתבה במדסקייפ מצוין כי שתי אנטיביוטיקות מאושרות כעת לשימוש בשלשול מטיילים, ציפרופלוקסצין (ciprofloxacin  ) וריפקסימין (rifaximin ). לדברי החוקרים, ציפרופלוקסצין עשויה לגרום לתופעות לוואי חריפות, וריפקסימין אינה יעילה כנגד מרבית האורגניזמים החודרניים שגורמים למחלה, מאחר שאיננה חודרת את המוקוזה בה נמצאים החיידקים.

החוקרים תכננו מערכת שחרור רב שלבית (MMX - multimatrix delivery system  בתקווה שיצליחו למזער את תופעות הלוואי הנובעות מפעילות התרופה על הפלורה הספרופיטית  של מערכת העיכול העליונה. הציפוי המיוחד  של ריפמיציןMMX   מתפרק כאשר הכדור מגיע למעי העיוור (cecum ) ומאפשר דיפוזיה הדרגתית של החומר הפעיל לתוך חלל המעי.

החוקרים בדקו את הטיפול על קבוצת מטיילים במקסיקו וגואטמלה שסבלו משלשול מטיילים. הם ניתחו מידע שנאסף מהמשתתפים, כש-178 משתתפים חולקו באופן אקראי לקבל ריפאמיצין MMX  דרך הפה במינון של 400 מ"ג פעמיים ביום, ו- 65 מטיילים שקיבלו פלצבו. המטופלים ערכו מעקב אחר הסימפטומים שחוו ביומן אירועים. החוקרים נתנו למטופלים מרשם חירום לאנטיביוטיקות אחרות, כמו פלורוקינולון אחר,  במידה שהסימפטומים שלהם החמירו או לא השתפרו לאחר יומיים של טיפול.

התוצאות הוערכו יומיים שלושה לאחר תום הטיפול, והטופלים נחשבו בריאים אם לא היו להם יציאות מימיות ולא יותר משתי יציאות רכות, לא סבלו מחום או מסימנים של זיהום של המעי, מלבד גזים. המשתתפים נחשבו בריאים גם אם לא היו להם יציאות כלל או רק יציאות מוצקות ושלא סבלו מחום במשך יומיים, עם או ללא סימנים נוספים של דלקת המעי. לדברי החוקרים, עם ריפמיצין MMX , שיעור הריפוי הקליני היה 81.4% מול 56.9% בקבוצת הפלצבו.

הזמן בין היציאה הרכה  האחרונה ועד לריפוי היה קצר יותר בקבוצת הטיפול (46 שעות) מול קבוצת הפלצבו (68 שעות) במטופלים שאובחנו עם פתוגן חודרני כמו שיגלה, סלמונלה וקמפילובקטר. החוקרים מציינים שקבוצת היחוס היתה קטנה והפערים היו חסרי מובהקות סטטיסטית.

לדיווח במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני