חדשות

לקינמון תועלת אפשרית בטיפול במחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול (Nutrition Research)

28/12/2013

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

חוקרים מאירן מצאו כי לקינמון עשויה להיות השפעה חיובית על פרופיל השומנים ותועלת תרפויטית בחולים עם מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול (NAFLD או Nonalcoholic Fatty Liver Disease).

 

החוקרים מסבירים כי כיום אין טיפול מוכח ל-NAFLD והם מצאו כי עם צריכת קינמון במינון 1.5 גרם (חצי כפית) בכל יום, במהלך 12 שבועות, בשילוב עם תזונה מאוזנת, חל שיפור בתנגודת לאינסולין ובמאפייני NAFLD.

 

במטרה לבחון את התועלת של קינמון, לו פעילות נוגדת-חמצון וכן מביא להגדלת הרגישות לאינסולין, החוקרים ערכו את המחקר שכלל 50 חולים, שחולקו באקראי לטיפול בשתי קפסולות במינון 750 מ"ג של קינמון, או פלסבו, שניתנו כל יום במשך 12 שבועות. כל המשתתפים קיבלו גם ייעוץ בנוגע לתזונה מאוזנת ופעילות גופנית.

 

בשתי הקבוצות נרשמה ירידה משמעותית ברמות LDL, אך ללא שינוי משמעותי בריכוזי HDL בדם. לאחר 12 שבועות, ריכוז LDL עמד על 55.8 מ"ג לד"ל בקבוצת ההתערבות ועל 90.3 מ"ג לד"ל בקבוצת הפלסבו (p=0.032).

 

בקבוצת הטיפול הפעיל נרשמה גם ירידה משמעותית במדדי HOMA (Homeostatic Model Assessment), בריכוזי הסוכר בדם בצום, ברמות כולסטרול כללי, טריגליצרידים, ALT ו-AST. הממצאים היו דומים עבור ריכוזי GGT ו-hs-CRP.

 

החוקרים מציינים כי למרות שהמחקר קטן, הממצאים עולים בקנה אחד עם מחקרים קודמים ומאשרים את ההשערה כי תוספי קינמון עשויים להקל על המאפיינים העיקריים של NAFLD, כולל תנגודת לאינסולין, אנזימי כבד ו-hs-CRP. הם קוראים לערוך מחקרים נוספים, אך נראה כי קינמון הינה אפשרות טיפול טובה בחולים אלו.

 

Nutrition Research 2013

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני